Ministrul de Interne, Carmen Dan, a găsit un microfon instalat la ea în casă! Răspunsul halucinant al SRI!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
30/11/2017, 15:00
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a găsit un microfon instalat la ea în casă! Răspunsul halucinant al SRI!

Incident la nivel înalt rupt parcă din filmele cu spioni! Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri seară că a descoperit în locuinţa sa un dispozitiv de înregistrare şi că a sesizat în acest caz poliţia. O echipă operativă din cadrul Poliţiei Române s-a deplasat, miercuri după-amiază, la domiciliul ministrului de Interne, Carmen Dan, unde a identificat un dispozitiv care urmează să fie expertizat, cercetările continuând sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), informează IGPR.

„Am descoperit dispozitivul azi-după amiază, când am vrut să pun telefonul în priză. După-amiază. După şedinţa de Guvern. Dispozitivul nu era vizibil, consider că este o precizare importantă. La domiciliu este un spaţiul meu privat. Este un dispozitiv funcţional. S-a desprins atât de uşor din perete, mi s-a părut suspect, probabil că am apăsat încercând să pun telefonul şi s-a desprins imediat”, a declarat Carmen Dan, la Realitatea TV.

Ministrul de Interne a găsit un microfon în casă! SRI spune că dispozitivul este prea ieftin pentru a aparţine Serviciului

„Urmare a unei sesizări, în această după-amiază, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Române s-a deplasat la domiciliul ministrului de Interne, unde a efectuat cercetare la faţa locului, a identificat şi ridicat un dispozitiv, care urmează a fi expertizat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art 224 şi art 226. Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, potrivit unui com unicat emis de Poliţia Română.

Ministrul de Interne a precizat că a anunţat imediat poliţia şi că a făcut plângere. „Tocmai ce a plecat poliţia. Înţeleg că este un dosar deja înregistrat la Parchetul General”, a completat ministrul. Carmen Dan a precizat că locuinţa unde locuieşte cu fiul său este închiriată în nume propriu de câteva luni de zile. Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că nu este vorba de o locuinţă RA-APPS.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat la România TV că Serviciul Român de Informaţii nu are niciun fel de implicare în cazul lui Carmen Dan. Ba mai mult de atât, acesta susţine că dispozitivul care s-a găsit în locuinţa ministrului de interne este unul ieftin, cu care nu umblă serviciile de informaţii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×