Ministrul Apărării şi-a dat demisia, după ce l-a supărat pe premierul Tudose!

Filon Stan   
în Hotnews
06/09/2017, 00:09
Ministrul Apărării şi-a dat demisia, după ce l-a supărat pe premierul Tudose!

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia. Ţuţuianu a precizat că premierul i-a reproşat că a greşit în comunicarea cu el, pentru că nu l-a informat cu privire la situaţie, dar şi în comunicarea cu presa. „I-am spus că dacă demisia mea este o soluţie care repară lucrurile, eu sunt un om serios”, a precizat Ţuţuianu.

Premierul Mihai Tudose a acceptat demisia lui Ţuţuianu.

„Nu este nicio problemă la nicio structură a statului cu banii. Este incredibil acest tip de mesaj. Aşa ceva este de neacceptat. I-am spus lui Ţuţuianu că demisia ar fi un gest de onoare. Sunt bani pentru salarii, pentru Armată, iar noi vorbim despre faptul că nu sunt bani de salarii. Am vorbit şi cu Liviu Dragnea, şi cu preşedintele Iohannis. Preşedintele a încercat să afle ce se întâmplă, deoarece ştia şi el că lucrurile sunt în ordine. Mihai Ciolacu va fi interimar la Ministerul Apărării, dacă preşedintele Iohannis va accepta demisia ministrului. Ţuţuianu trebuia să iasă să spună că nu este adevărat, să vadă ce face cu cei care au dat acel comunicat”, a declarat la România Tv premierul Mihai Tudose.

El a susţinut că există banii necesari pentru plata salariilor şi că va fi respectat calendatul anunţat.
Premierul Mihai Tudose i-a convocat de urgenţă, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi pe cel al Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru a cere explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a salariilor militarilor, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, marţi, că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară. Soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii MApN, drepturile salariale ale angajaţilor vor fi plătite eşalonat în această lună.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×