Ministru închis pe viață pentru corupție!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 13:26
Ministru închis pe viață pentru corupție!
Ma Jian, fost ministru adjunct pentru securitatea statului, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru luare de mită

Ma Jian, fost ministru adjunct pentru securitatea statului, a fost condamnat, joi, la închisoare pe viață pentru luare de mită. Acesta a mai fost condamnat și pentru brancrută frauduloasă și utilizarea în interes propriu a unor informații confidențiale, conform Tribunalului Poporului din orașul Dalian, provincia Liaoning.

De asemenea, acestuia i s-au revocat depturile politice pe viață, iar bucurile sale personale au fost confiscate. Totodată, fostul ministru pentru securitatea statului a plecat vinovat în fața tribunalului. De altlfe, a și decis să nu facă recurs. Ma Jian a început să fie anchetat pentru corupție în anul 2015. ANul următor, fostul ministru a fost expclus din Partidul Comunist.

Ministru închis pe viață pentru corupție! Toate bunurile i-au fost confiscate

Ma nu este singurul politician închis pe viață. Printre cei care au primit această sentință se află și un primar grec. Fostul primar al orașului Salonic a fost condamnat la închisoare pe viață pentru deturnarea banului public. Verdictul, la acel timp, însă și acum, este unul extrem de rar în Grecia. Acesta ar trebui să transmită un mesaj de combatere a corupției.

Ministru închis pe viață pentru corupție!
Acesta a mai fost condamnat și pentru brancrută frauduloasă și utilizarea în interes propriu a unor informații confidențiale

Condamnarea lui Vassilis Papageorgopoulos, în vârstă de 65 de ani, a generat emoții puternice, fotografia fostului primar, membru al partidului Noua Democrație ieșind cu cătușe la mâini din palatul justiției a ocupat primele pagini ale ziarelor la acea vreme.

În afară de fostul primar al Salonicului, alți doi responsabili municipali au fost condamnați la închisoare pe viață, fostul secretar general al primăriei Michalis Lemoussias şi fostul trezorier Panayotis Saxonis. În general, deturnările, prin neplata cotizațiilor sociale, se referă la suma ded 18 milioane de eruo într-un deceniu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×