Miniștrii liberali își pregătesc terenul pentru alegerile locale. Mai mulți componenți ai guvernului Orban țintesc fotoliile de primari

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
03/02/2020, 19:11
Miniștrii liberali își pregătesc terenul pentru alegerile locale. Mai mulți componenți ai guvernului Orban țintesc fotoliile de primari
Miniștrii guvernului Orban *foto: gov.ro

Componenții guvernului Ludovic Orban au reușit mai mult sau mai puțin să capete o brumă de notorietate în cele trei luni în care au făcut parte din legislativ. Drept urmare cei mai ambițioși dintre miniștrii lui Orban se reorientează spre un nou job încă din această vară, când au loc alegeri locale.

Printre cei mai cunoscuți miniștri care visează să ajungă edili se numără Violeta Alexandru (Ministrul Muncii), Ion Ștefan (Ministrul Dezvoltării) și Costel Alexe (Ministrul Mediului).

Mai mulți miniștri se orientează către alegerile locale: Alexe la Iași, Ștefan la Focșani

Costel Alexe a intrat în mai multe clinciuri cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe tema poluării din București. Mai mult, edilul i-a transmis ministrului Mediului că dacă nu îi place să stea în București, poate să se mute.

Zis și făcut pentru Alexe care, din informațiile Digi 24, s-a propus candidat din partea PNL pentru primăria Iași. Cu toate acestea, el va avea o concurență dură chiar și pentru desemnarea din partea liberalilor. De altfel Fanatik a prezentat negocierile duse de PNL cu Mihai Chirica pentru ca actualul primar al Iașului să fie candidatul liberalilor în capitala Moldovei.

Și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, țintește spre alegerile locale. Cunoscut pentru faptul că are o casă de 900 de metri pătrați din cauza unei grinde, Ștefan „mai bagă o fisă” pentru primăria din Focșani, acolo unde a candidat și la localele din 2016 și a obținut 32,7% din voturi.

Violeta Alexandru, pe lista scurtă a PNL pentru candidatura la Primăria Capitalei

PNL-ul a promis un candidat propriu pentru alegerile locale de la București, în ciuda faptului că societatea civilă cere un singur candidat al opoziției care să meargă împotriva Gabrielei Firea. Astfel, liberalii testează patru opțiuni pentru această desemnare, pe europarlamentarul Rareș Bogdan, Ciprian Ciucu (președinte PNL Sector 6), Ionel Dancă (purtător de cuvânt al Guvernului) și ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Alexandru neagă însă că ar fi deja desemnarea PNL-ului și susține că presa trebuie să aștepte rezultatul sondajului intern:

„E un sondaj în desfăşurare, în care sunt măsurată şi eu printre alţii, probabil va comunica preşedintele partidului rezultatul. Sondajul se termină săptămâna aceasta. Nu sunt singura măsurată, iar faptul că sunt acolo nu înseamnă că este cu dedicaţie pentru mine. Nu e vorba de dorinţă, e o chestiune care trebuie luată obiectiv. Sondajul e în plină desfăşurare, vom vedea ce va fi când se va termina”, a declarat Violeta Alexandru, la DC News.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×