Ministerul Apărării Naţionale şi cel al Economiei, conduceri noi. Ceremonie fără fast la Cotroceni!

Filon Stan   
în Hotnews
12/09/2017, 18:56
Ministerul Apărării Naţionale şi cel al Economiei, conduceri noi. Ceremonie fără fast la Cotroceni!

Ministerul Apărării şi cel al Economiei au de marţi o nouă conducere. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Mihai Fifor la MApN şi pe cel de numire a lui Gheorghe Şimon la Ministerul Economiei. Cei doi au depus jurământul de învestitură, la Cotroceni, în prezenţa şefului statului, a preşedinţilor celor două Camere ale parlamentului şi membrilor Cabinetului Tudose. La final, preşedintele Klaus Iohannis s-a retras, fără a face declaraţii, alături de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi cu premierul Mihai Tudose.

„Comitetul Executiv Naţional a făcut două propuneri către primul ministru, respectiv Mihai Fifor la Apărare, iar la Economie, domnul Gheorghe Şimon. Aseară l-am sunat pe preşedinte, era normal să se întâmple. Discutam de doi membri CSAT, două posturi importante iar împreună cu Mihai Tudose l-am informat. (…) Preşedintele a spus că trebuie să se închidă rapid aceasta situaţie”, declara preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Miniştri noi la MApN şi Economie, după demisia lui Ţuţuianu

La remarca jurnaliştilor ca la Apărare a fost numit un filozof, iar la Economie un inginer mecanic, Dragnea a replicat: „Gheorghe Şimon a făcut o facultate foarte grea, PCN, cred că-l ajută să fie un ministru al Economiei bun. Mihai Fifor are o experinţă destul de veche, am lucrat cu el în anii trecuţi cred că va fi un ministru al Apărării foarte bun”, a spus Dragnea.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a rămas neocupată după demisia lui Adrian Ţuţuianu. MApN a emis un comunicat prin care spunea că militarii nu îşi vor primi banii la timp, la o zi după ce premierul Mihai Tudose declara în Parlament că economia României este campioana creşterilor din Uniunea Europeană.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×