Opt miniştri catalani destituiţi, încarceraţi la Madrid

Filon Stan  
înHotnews
03/11/2017, 18:51
Opt miniştri catalani destituiţi, încarceraţi la Madrid

Represariile Madridului asupra guvernului catalan continuă! Opt miniştri catalani destituiţi au fost încarceraţi joi de o judecătoare spaniolă de instrucţie de la Madrid după declararea independenţei „republicii catalane”, relatează BBC News.

Carmen Lamela, judecătoarea de instrucţie, a dispus încarcerea a nouă foşti membri ai Guvernului catalan destituit, pe timpul anchetei cu privire la răzvrătire, rebeliune şi deturnare de fonduri publice, scrie The Associated Press. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Miniştri catalani arestaţi! Preşedintele Cataloniei este fugit în Belgia

Judecătoarea a dat astfel curs solicitării procuraturii, care instrumentează un caz penal cu privire la declaraţia de independenţă a Parlamentului catalan de pe 27 octombrie. Judecătoarea a stabilit o cauţiune în valoare de 50.000 de euro pentru unul dintre cei nouă foşti membri ai Cabinetului catalan şi a precizat că acesta va fi eliberat după ce plăteşte cauţiunea.

Carles Puigdemont, fostul preşedinte al Cataloniei şi alţi patru membri ai Cabinetului se află în Belgia şi au ignorat convocarea la Audienţa Naţională joi. Guvernul spaniol a plasat Catalonia sub tutelă, vineri, la câteva ore după proclamarea „republicii catalane”.

Madridul a destituit Cabinetul catalan, a dizolvat Parlamentul regional şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×