Minerul rănit în explozia de la Mina Uricani a murit joi dimineaţă. Anchetatorii au găsit mucuri de ţigară în subteran

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
09/11/2017, 12:13
Minerul rănit în explozia de la Mina Uricani a murit joi dimineaţă. Anchetatorii au găsit mucuri de ţigară în subteran

Unul dintre minerii răniţi în explozia de la Uricani din 30 octombrie, care fusese adus la Spitalul de Arşi din Capitală, a murit joi dimineaţa, la ora 5,30, a declarat directorul medical al unităţii sanitare, Cristian Niţescu.

Minerul decedat avea 40% arsuri pe suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene, a precizat Niţescu. Minerul era şeful de schimb al ortacilor care pe 30 octombrie au intrat în şut şi au fost surprinşi de o aprindere de metan. Alţi doi mineri sunt internaţi la Spitalul Bagdasar – Arseni din Bucureşti.

Minerul rănit în explzia de la Mina Uricani a murit. Explozia se pare că a fost cauzată de o ţigară 

Minerul fusese transportat pe 31 octombrie, la Bucureşti, cu arsuri pe o mare suprafaţă a corpului şi la nivelul căilor respiratorii.  Potrivit directorului medical al spitalului, cel de-al doilea miner rănit la Uricani, care se află la Spitalul de Arşi, urmează să fie externat în cursul zilei de vineri.

Pe 30 octombrie, în Mina Uricani, s-a produs o deflagraţie într-o galerie, soldată cu patru victime. În 30 octombrie, patru mineri au fost surprinsi în subteran de o explozie. Trei dintre aceştia au reuşit să se salveze singuri şi au fost duşi la spital. Al patrulea miner a fost a fost găsit mort după mai mult ore de căutari. Deflagraţia a avut loc din cauza unei aprinderi de metan, iar anchetatorii susţin că au găsit la locul exploziei mucuri de tigară. Aceasta se pare că a fost cauza aprinderii metanului în subteran.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×