Minerii blocaţi în subteran, în Mina Lupeni: doi au fost scoşi în viaţă, al treilea a fost găsit mort

Alex Bradescu   
în Hotnews
06/10/2017, 09:41
Minerii blocaţi în subteran, în Mina Lupeni: doi au fost scoşi în viaţă, al treilea a fost găsit mort

După o zi tensionată şi o noapte în acelaşi ritm alert, cei 3 mineri blocaţi în Mina Lupeni, unde o galerie s-a surpat, au fost aduşi la suprafaţă. Doi dintre ei – de 39, respectiv 40 de ani – au fost găsiţi în viaţă şi sunt în grija medicilor – unul în comă indusă la Spitalul Floreasca, celălalt la Petroşani. Colegul lor n-a mai rezistat însă până când au reuşit salvatorii să ajungă la el şi a fost scos din subteran fără suflare.

Primul dintre cei trei mineri prinşi în subteran a fost scos la suprafaţă la 11 ore de când s-a surpat galeria. Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă SMURD, apoi intubat şi urcat într-un elicopter care l-a adus de urgenţă la Spitalul Floreasca, din Capitală.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Minerii din Lupeni- cinci victime în total

După încă aproximativ o oră de emoţii, salvatorii au adus la ambulanţă încă un miner. Deşi a fost rănit la picior, bărbatul este într-o stare bună, spun medicii, şi a fost transportat la Spitalul din Petroşani pentru investigaţii. A fost localizat apoi repede şi celălalt bărbat captiv, dar salvatorii nu au putut să comunice cu el. Când l-au găsit, cele mai negre temeri s-au adeverit – omul nu mai respira.

În total, 11 mineri au intrat în tură joi, la prânz, în galeria aflată la o adâncime de 500 de metri. Opt au reuşit să se salveze imediat şi numai unul dintre ei a fost rănit şi transportat la spital. A fost apoi mobilizare de forţe. 50 de mineri – organizaţi în grupuri – au intrat pe rând în galerie ca să-i recupereze pe cei 3 colegi. Salvatorii au mers peste 3 kilometri printr-un tunel care – în unele zone – are un metru înălţime, informează stirileprotv.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×