Mîine, PROTEST de AMPLOARE la Chişinău faţă de clasa politică

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
05/09/2015, 19:07
Mîine, PROTEST de AMPLOARE la Chişinău faţă de clasa politică

Platforma Civica Demnitate si Adevar a anuntat pentru duminica, 6 septembrie, organizarea unei ample manifestari de protest fata de clasa politica, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. De teama ca protestul ar putea degenera, Guvernul Strelet a decis sa ia masuri.

Astfel, la ora 12, aceeasi ora la care este programat sa inceapa protestul, un operator de telefonie mobila, gestionat de statul moldovean, a decis sa organizeze doua concerte gratuite, la Chisinau si Orhei, la care au fost invitate vedete din Rusia, Romania si Republica Moldova. Membrii Platformei Civice spun ca actiunea este o „diversiune a oligarhului Vladimir Plahotniuc”, informeaza Jurnal.md.

De asemenea, intr-o conferinta de presa sustinuta sambata, acestia au indemnat cetatenii sa nu fie pasivi in fata unei guvernari corupte care a comis jafuri de miliarde sub paravanul integrarii europene si sa vina duminica la protest, fara frica.

Printre solicitarile Platformei se numara demisia sefilor mai multor institutii de stat, pedepsirea vinovatilor de jaful din sistemul bancar, depolitizarea Justitiei si adoptarea unor masuri fata de proprietarii unor institutiilor mass-media.

Fostul ministru al Educatiei Maia Sandu a declarat ca protestul de duminica ar putea deveni un „moment de rascruce” pentru Republica Moldova, un act de nastere a unei constiinte civice, si a subliniat faptul ca actuala guvernare, prin concertele pe care le organizeaza, saboteaza incercarile de constituire a unei societati civile. Maia Sandu ii indeamna pe cetateni sa fie uniti.

In acest context, mai multe vedete de dincoace si de dincolo de Prut au decis sa nu mai participe la concerte, printre ele numarandu-se Loredana Groza si Stefan Banica.

sursa: ziare.com

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×