Mii de salariaţi din Educaţie, gata să iasă în stradă, nemulţumiţi de „revoluţia fiscală”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
16/02/2018, 17:12
Mii de salariaţi din Educaţie, gata să iasă în stradă, nemulţumiţi de „revoluţia fiscală”

„Vom picheta ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, începem cu acest minister deoarece nu am primit niciun semnal că se doreşte o negociere cu noi. Acest minister are cele mai mari restanţe faţă de noi, protestele vor continua dacă nu se găsesc soluţii”, a declarat George Purcaru, prim-vicepreşedinte FSLI, în direct la Realitatea TV.

Mii de angajaţi din Educaţie sunt afectaţi de prevederile Codului Fiscal prin care a fost stabilită noua formulă de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical.

Astfel, potrivit calculelor făcute de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, angajaţii din Educaţie, aflaţi în concediu medical, pierd aproximativ 20 la sută din venit, din cauza noii formule de calcul.

„Cerem Guvernului României să intervină de urgenţă pentru modificarea acestor prevederi, care lovesc inclusiv în bolnavii de cancer sau în femeile care tocmai au născut ori urmează să aducă pe lume un copil”, spun oficialii FSLI.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ semnalează existenţa unei probleme extraordinar de grave în privinţa modului în care este calculat salariul pe perioada concediului medical. În urma aplicării OUG 3/2018, privind unele măsuri fiscal-bugetare, angajaţii aflaţi în concediu medical primesc, în medie, cu 20 la sută mai puţini bani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×