Mihai Șora, reacție în scandalul momentului! Filozoful îi ia apărarea Irinei Rimes: „Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent?”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 17:25
Mihai Șora, reacție în scandalul momentului! Filozoful îi ia apărarea Irinei Rimes: „Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent?”
Mihai Șora o apără pe Irina Rimes după scandalul legat de asocierea sa cu Constantin Brâncuși. Sursa foto: Facebook

Numirea Irinei Rimes ca ambasador onorific al  Zilei Internaționale Brâncuși 2020 a stârnit un val de reacții în mediul online, majoritatea extrem de critice la adresa artistei originare din Republica Moldova, dar și a ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, care a venit cu propunerea respectivă.

Mihai Șora sare în apărarea Irinei Rimes după numirea ca ambasador al Zilei Brâncuși

Chiar dacă admite că nu este cea mai potrivită alegere, având în vedere că știe foarte multe lucruri despre „domnul sculptor”, cântăreața promite că le va vorbi fanilor săi despre valorile culturii românești, prin intermediul mai multor postări pe rețelele de socializare. Argumentele sale, taxate dur în ultimele zile, l-au convins, însă pe filozoful Mihai Șora.

Într-un mesaj publicat tot în mediul online, acesta sare în apărarea Irinei Rimes și le reamintește „agitaților brâncușologi” că până nu demult căutau pe ascuns informații privind aria cercului.

Totodată, Șora o îndeamnă pe artistă să compună „un cântec despre Brâncuși, despre arta lui”, pentru ca tinerii să afle mai multe despre opera unuia dintre cei mai apreciați sculptori ai tuturor timpurilor.

Mesajul pe care filozoful îl transmite contestatarilor Irinei Rimes

Pun rămășag că agitații „brâncușologi“ apăruți peste noapte sunt aceiași care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului. Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale…

Am spus deja: copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei.

Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranță va fi mai viu și mai coerent decât niște exegeze absurde ori insipide”, a scris Mihai Șora pe contul său de Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×