Mihai Șora îi așteaptă pe bucureșteni la mitingul anti-PSD!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/08/2018, 16:05
Mihai Șora îi așteaptă pe bucureșteni la mitingul anti-PSD!
Filosoful Mihai Sora ii asteapta pe bucuresteni la mitingul anti-PSD

Mihai Şora chemă bucureștenii la mitingul anti-PSD din Piața Victoriei! Filosoful în vârstă de 102 ani a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, chiar în ziua în care are loc mitingul diasporei. Cunoscutul filosof nu doar că le cere bucureștenilor să iasă în stradă, dar le spune că îi așteaptă în Piața Victoriei, la girafă!

”Bună dimineața, copii!
Sper că sunteți voioși și odihniți. Ne așteaptă o zi grea. M-am gândit deseori la ziua aceasta. Și, de fiecare dată, cu strângere de inimă: oamenii care vin să protesteze împotriva hoției, a corupției ucigașe, oamenii aceștia care trăiesc, chinuiți de dor, departe de casă, sunt, poate, aceiași care au stat odinioară la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, așteptând să voteze. Legea electorală a rămas tot beteagă, de hoți și mârșavi încă n-am scăpat, țara înapoi nu ne-am luat-o, dar unii dintre noi mai stăm în picioare.

Mihai Sora îi cheamă pe bucureșteni la mitingul anti-PSD, măcar din respect pentru diasporă

Cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertății, care știu ce înseamnă munca cinstită și demnitatea. – Stelele fixe ale oricărui om întreg.
Oamenii aceștia vin acasă pentru că își iubesc țara, pentru că le pasă.
Iar voi – bucureșteni care ați obosit și v-ați pierdut speranța – ar trebui să fiți astăzi în Piață măcar din respect pentru ei, dacă nu din dragoste pentru țara voastră.

P.S. Ne vedem la Girafă (– mamifer cu șira spinării vigilentă și dreaptă)”.

Aproape un milion de oameni din afara țării sunt așteptați la mitingul anti-social democrați din Piața Victoriei. Românii au început să ajungă în piață chiar de joi noaptea!

Jandarmeria a făcut câteva precizări clare legate de evenimentul programat în Piaţa Victoriei. Marius Militaru, șef serviciu Comunicare Jandarmeria Română: “Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau a ordinii de drept şi constituţionale. Au fost lansate recent în spaţiul public mesaje şi ameninţări, îndemnuri explicite, la ocuparea instituţiilor publice ale statului român. Cu astfel de lucruri nu ne jucam şi vom lua măsuri”.

Cu toate acestea, incidentele nu s-au lăsat mult timp așteptate. În piață erau veniți deja peste o mie de oameni, printre care și celebrul dac, care nu lipsește la nicio manifestație de acest fel. îmbrăcat în straie tradiționale, acesta s-a aruncat pe burtă și a început să bolborosească cuvinte înțelese numai de el.

Dacul a intrat într-o formă de delir, vorbind în termeni mistici și tăvălindu-se pe jos. ”A inceput sa se inchine, asa, din senin… Si apoi s-a aruncat pe burta, pe jos.De mai multe ori. Bolborosea ceva … mistic!”, poveșteste un martor. Jandarmii l-au cules pe dac de pe jos și l-au dus inițial la umbră, unde au analizat dacă este caz tipic pentru SMURD sau caz clasic de dubă.

Nu se știe pe ce cale a luat-o, însă cert este că dacul nostru a dispărut din peisaj. Un alt cetățean a incercat sa suplineasca lipsa dacului, dar a fost oprit inca de la intrarea in piata Victoriei. Omul avea lanțuri legate de picioare și parea, conform spuselor unui jandarm, „mai mult un pericol pentru el insusi decât pentru ceilalți”.

Cert este că mulțimea a reacționat violent la îndepărtarea celor doi protestatari. Oamenii au încercat să-i atace pe jandarmi, însă s-au calmatb repede, când forțele de ordine s-au îndreptat amenințător către ei. Acum piața scandează injurii la adresa Jandarmeriei, pentru ca l-au indepărtat pe dac cât și pe omul cu lanțuri la picioare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×