Mihai Șora, despre miniștrii români în PE: Am plâns văzând ce șerpi le ies pe gură

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
24/01/2019, 13:55
Mihai Șora, despre miniștrii români în PE: Am plâns văzând ce șerpi le ies pe gură GALERIE FOTO
Mihai Șora, despre miniștrii români în PE: Am plâns văzând ce șerpi le ies pe gură

Mihai Șora deplânge soarta românilor, după ce a văzut discursul din Parlamentul European al miniștrilor din cabinetul Dăncilă. Am plâns văzând ce şerpi şi broaşte le ies pe gură la Bruxelles.”, a scris filosoful pe pagina sa de pe o rețea de socializare. 

Reacția omului de cultură în vârstă de 102 ani vine după ce Viorica Dăncilă a vorbit în Parlamentul European despre „sprijinirea combaterii negaţionalismului şi a Holocaustului” . Și asta tocmai la ceremonia dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Gafa premierului, dar și mesajele celorlalți miniștri a adus mesajul filososfului Mihai Șora. 

Mihai Șora după discursurile Vioricăi Dăncilă și Petre Daea: Nu râdeţi, oameni buni, nu e nimic de râs

Mihai Șora abia și-a găst cuvintele după ce miniștrii români s-au făcut și ne-au făcut de râs în Parlamentul European. „Am plâns văzând ce şerpi şi broaşte le ies pe gură la Bruxelles. Dar s-a gândit cineva, oare, la traducător? La omul acela care stă în cabină şi trebuie să facă inteligibilă (şi plauzibilă) idioţia lor? Zilele acestea, el este eroul meu. Nu râdeţi, oameni buni, nu e nimic de râs”, a scris Mihai Şora pe Facebook.

Reacția lui Mihai Șora vine, după ce Viorica Dăncilă și Petre Daea au avut discursuri cel puțin ciudate în Parlamentul European. ”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-şi propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaţionalismului şi a Holocaustului, prin reuniunea la Bucureşti a reprezentanţilor celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa şi nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

“Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vela că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulţi. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Pun în pericol un sector alternativ şi un sector complementar”, a declarat ministrul Petre Daea în fața colegilor din PE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×