Mihai Șora a fost externat! Mesajul emoţionant al soţiei sale

Raluca Ogaru    Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
29/07/2018, 10:57
Mihai Șora a fost externat! Mesajul emoţionant al soţiei sale GALERIE FOTO

Mihai Șora a fost externat! Mesajul emoţionant al soţiei sale –  Mihai Şora a părăsit Spitalul Elias, după ce a fost operat din cauza unor probleme la colecist.  Luiza Şora a ținut să-i liniștească pe fanii soțului său, într-o postare pe contul său de Facebook (Vezi GALERIE FOTO).

“Un Domn cu ochelari şi Floarea Soarelui puteau fi văzuţi deunăzi într-un taxi, trecând prin faţa Girafei (din faţa muzeului Antipa -n.r.). P.S. În mai bine de zece ani de când îl fotografiez pe Mihai Şora, au fost cadre mai izbutite şi imagini mai clare. Însă fotografia aceasta (în fapt: o captură de ecran din filmuleţul făcut cu telefonul, când am ieşit din spital) este una dintre cele la care ţin cel mai mult”, a scris Luiza Şora pe contul său de Facebook, alături de o fotografie cu filosoful.

Mihai Șora a fost externat! Cum se simte filosoful

Ea a mai scris că, dacă cineva o va întreba vreodată cum arată fericirea, va răspunde cu fotografia postată: “Fericirea este să vezi fiinţa iubită în viaţă. Fericirea este Viaţa, – Viaţa şi punct”.

Mihai Şora a fost supus pe 28 iunie unei intervenţii chirugicale din cauza unor probleme la colecist, scrie  News.ro.

Scriitorul şi filosoful Mihai Şora a participat activ la protestele care au avut loc în Piaţa Victoriei, devenind “portavocea mobilizării societăţii civile” împotriva “abaterilor” guvernării din România.

Mihai Șora a fost externat! Cum se simte filosoful

Născut în noiembrie 1916, Şora a studiat în Franţa, apoi a lucrat între 1945 şi 1948 ca cercetător la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) de la Paris. În 1948, revine în ţara natală, devenită un satelit al Uniunii Sovietice, gândind să mai rămână doar zece zile.

Însă, regimul comunist îl împiedică să plece din nou. Fiu al unui preot, într-o ţară care a predicat ateismul, a fost de mai multe constrâns să abandoneze munca sa ca scriitor şi publicist şi să se supună rigorilor regimului totalita

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×