Mihai Fifor îi dedică lui Liviu Dragnea o poezie scrisă de un fost membru al PCR

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/10/2019, 17:07
Mihai Fifor îi dedică lui Liviu Dragnea o poezie scrisă de un fost membru al PCR
Mihai Fifor, poezie dedicată lui Liviu Dragnea. Sursa foto: flux24.ro

După Irina Tănase, a venit rândul lui Mihai Fifor, să-i dedice o poezie fostului lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, în ziua în care acesta împlinește vârsta de 57 de ani. Spre desosebire de iubita fostului președinte PSD, încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de trei ani și jumătate dictată de magistrații ÎCCJ în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, actualul secretar general al formațiunii politice a optat pentru o poezie scrisă de Eugen Jebeleanu, fost membru PCR.

Mihai Fifor, poezie dedicată lui Liviu Dragnea

Nimeni n-avea ceea ce el avea,
superba lui trufie
şi elefanţii
şi labele lor sfărâmând vertebrele
acestor Alpi albiţi de spaimă.

Călca, de-abia să se audă, peste stânci
şi s-auzea în lună, şi

nimeni nu mai văzuse trâmbiţele
de piatră ondulândă ale acestor fiare.

Şi n-au învins.

Născut pe 24 aprilie 1911, la Câmpina și decedat pe 21 august 1991, Eugen Jebeleanu a fost un academician, poet, publicist și traducător român, membru al Partidului Comunist Român. Poezia aleasă de secretarul general al social-democraților se numește „Hanibal” și este una dintre cele mai cunoscute opere ale sale.

Mihai Fifor, critici dure pentru Guvernul Orban

În altă ordine de idei, Mihai Fifor a criticat în termeni duri programul de guvernare al noului Executiv liberal condus de Ludovic Orban. În opinia sa, măsura comasării spitalelor neperformante este cea mai revoltătoare dintre toate și va duce la închiderea multora dintre unitățile sanitare din țară.

Cel mai cumplit lucru din Programul de guvernare al PNL este «Planul de comasare a spitalelor neperformante»! E revoltător, domnilor de la PNL! Spitalul e, ca intotdeauna pentru voi, un simplu business. În loc să investiţi în spitale, voi le închideţi? Dar viaţa oamenilor nu contează?! Chiar nu realizaţi că un spital face diferenţa dintre viaţă şi moarte?! Este o crimă în masă să le spui unor zeci de mii sau sute de mii de romani că de a doua zi nu mai au spital şi că sunt lăsaţi să moară pe drumul de zeci de kilometri către spitalul următor”, a scris fostul ministru de Interne.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×