Mihai Constantinescu, decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național în grad de Cavaler

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
31/10/2019, 14:39
Mihai Constantinescu, decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național în grad de Cavaler
Mihai Constantinescu, decorat post-mortem de Klaus Iohannis. Sursa foto: spynews.ro. digi24.ro

Artistul Mihai Constantinescu a fost decorat post-mortem de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul Național în grad de Cavaler. Muzicianul s-a stins din viață marți, 29 octombrie, în jurul orei 19:00 seara din cauza unor complicații cardiace. Marele artist va fi condus pe ultimul drum astăzi, la Cimitirul Ghencea.

Mihai Constantinescu, decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis

Decretul prezidențial a fost publicat astăzi, iar președintele a motivat decorația printr-un comunicat remis presei. „În semn de apreciere pentru importanta carieră artistică dedicată muzicii ușoare românești, pentru dăruirea prin care s-a impus ca un model al tinerelor generații de interpreți, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler interpretului de muzică ușoară Mihai Constantinescu”, este scris în decretul lui Iohannis, potrivit libertatea.ro.

Marele cântăreț Mihai Constantinescu a murit la Spitalul Floreasca, la vârsta de 73 de ani. A fost unul dintre artiștii prodigioși ai României, apreciat pentru șlagărele sale cu care ne-a încântat zeci de ani. Mihai avea serioase probleme cu inima, care i-a fost operată de mai multe ori, iar pe lângă asta i-au apărut și complicații la plămâni. Artistul a stat luni bune în comă, iar la un moment dat părea să dea semne de revenire.

De curând a murit și Tamara Buciuceanu-Botez

Artiștii, prietenii și fostele soții au fost alături de Mihai până în ultimul moment. „Ne gândeam că o să îl și scoatem de la Terapie Intensivă… Aveam motive să fim optimiști, ne gândeam că, poate, îl vom și externa, că îl vom avea, din nou, acasă”, declarase Simona Secrier pentru wowbiz.ro.

Marii artiști ne părăsesc unul câte unul. Nu cu mult timp în urmă, România a mai pierdut o figură importantă din lumea artiștilor, pe marea actriță a filmului și teatrului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez. De acum, toți marii artiști vor continua să facă istorie în Ceruri.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×