Operaţiune de salvare pe Marea Neagră! 150 de migranţi, salvaţi de Poliţia de Frontieră

Filon Stan   
în Hotnews
13/09/2017, 10:22
Operaţiune de salvare pe Marea Neagră! 150 de migranţi, salvaţi de Poliţia de Frontieră

Migranţi pe Marea Neagră! Aceştia au plutut în derivă ore întregi! O navă cu 150 de imigranţi la bord, printre care 56 de copii, plutea în derivă în Marea Neagră! Ambarcaţiunea a fost remorcată de o navă civilă şi a ajuns în Portul Midia. Cetăţenii din Iran şi Irak vor fi supuşi în cursul acestei zile procedurilor de verificare, operaţiune care va avea loc la sediul Gărzii de Coastă.

Ambarcaţiunea a fost detectată pe Marea Neagră marţi, în jurul orei 11.00, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR. Vasul se afla la aproximativ 32 mile marine Est Midia şi se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, ţintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naţionale ca fiind o ambarcaţiune cu multe persoane la bord. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Migranţi pe Marea Neagră! Aceştia au cerut ajutor, printre valuri de 2 metri

Nava, care plutea în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor din cauza vântului puternic.„În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR vor acţiona conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol”, spunea Poliţia de Frontieră. Nava respectivă a fost tractată de o ambarcaţiune comercială şi adusă la ţărm, marea fiind agitată, având gradul 5, ceea ce înseamnă că valurile depăşeau doi metri.

O navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche – 2 Mai. O a doua ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 120 de migranţi a fost depistată în largul mării vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia.

Sursă: news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×