Micul supraviețuitor! Acest bebeluș de nici șase luni a reușit să învingă noul coronavirus, în ciuda problemelor cu inima și plămânii

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
28/04/2020, 17:43
Micul supraviețuitor! Acest bebeluș de nici șase luni a reușit să învingă noul coronavirus, în ciuda problemelor cu inima și plămânii
Un bebeluș de aproape șase luni din Marea Britanie a învins coronavirusul. Sursa foto: BBC

Peste 212.000 de persoane au decedat până în prezent la nivel global ca urmare a infectării cu noul tip de coronavirus, iar bilanțul tinde să crească pe zi ce trece, având în vedere că numărul cazurilor de îmbolnăvire a depășit 3.000.000 și nu există încă un tratament sau un vaccin care să poată pune capăt pandemiei.

În toată această perioadă sumbră, când omenirea se confruntă cu una dintre cele mai mari amenințări din întreaga sa istorie, există și vești bune, menite să ne țină vie speranța că pericolul poate fi în cele din urmă depășit.

Un bebeluș de aproape șase luni a reușit să învingă boala, în ciuda afecțiunilor grave de care suferă

Printre cei care au reușit să scape cu viață din lupta cu COVID-19 se numără și un bebeluș de nici șase luni din Marea Britanie, diagnosticat cu această maladie chiar în timp ce se recupera după o intervenție chirurgicală la nivelul inimii. Fetița, Erin Bates, pe numele său, a supraviețuit în mod miraculos, în ciuda prognosticurilor rezervate ale medicilor, care nu îi dădeau foarte multe șanse de salvare.

Cu mai puțin de două săptămâni în urmă, o fotografie realizată în spitalul Alder Hey din Liverpool a emoționat întreaga lume, reușind să adune sute de mii de like-uri și distribuiri pe rețelele de socializare, în doar câteva minute de la publicare. În imagine se poate observa cum micuța luptă pentru viața sa, conectată la un aparat de ventilație mecanică și purtând o mască de oxigen.

Un bebeluș a murit în SUA după ce s-a infectat cu coronavirus

Familia a decis să-i facă publică povestea, în speranța că astfel oamenii vor înțelege gravitatea situației și vor respecta măsurile de distanțare socială, păstrând vie speranța într-un viitor mai bun. „ Erin a învins virusul.

N-a fost ușor, ne-am confruntat cu situații limită, suișuri și coborâșuri, dar vrem ca lumea să înțeleagă un lucru: coronavirusul nu trebuie să fie o condamnare la moarte pentru persoanele cu conditii preexistente”, au transmis părinții micuței în mesajul ce însoțește fotografia.

Nu la fel de bune sunt veștile din Statele Unite ale Americii, unde un copil care nu împlinise încă primul an de viață a murit la scurt timp după ce medicii l-au diagnosticat cu COVID-19. „Dacă nu i-aţi acordat atenţie până în prezent, acest caz este un apel la trezire„, a declarat guvernatorul din Illinois, JB Pritzker.

Autorităţile de peste ocean încearcă acum să afle dacă în cazul său au existat și alte probleme de sănătate care să fi provocat decesul. Între timp, specialiștii de la Institutul John Hopkins au ajuns la concluzia că și copiii sunt la fel de expuși riscului de infectare cu noul coronavirusul, în momentul în care acesta ajunge la nivelul ochilor, nasului, gurii sau plămânilor.

O astfel de contaminare se produce dacă cineva din apropierea lor, care este deja infectat, tușește sau strănută, lansând astfel în aer, pe masă, pe mâncare sau pe mâini stropi infestați. Chiar dacă majoritatea cazurilor de infectare la copii sunt extrem de ușoare, studiile arată că aceștia pot transmite boala mult mai rapid decât adulții.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×