Metroul din Drumul Taberei, dat în exploatare în iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Lucian Bode

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 20:47
Metroul din Drumul Taberei, dat în exploatare în iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Lucian Bode
Magistrala 5 din Drumul Taberei va fi dată în exploatare în luna iunie. Sursa foto: Pinterest.com

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, împreună cu premierul Ludovic Orban au efectuat o vizită de lucru la magistrala 5 a metroului bucureștean, iar lucrătorii i-au asigurat că aceasta va fi finalizată în curând. Politicianul a declarat că cel mai probabil metroul din Drumul Taberei va fi gata în luna iunie.

Lucian Bode despre magistrala 5: ”În iunie 2020 acest obiectiv este dat în exploatare”

Bucureștenii primesc o veste bună la început de an după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a asigurat că metroul din Drumul Taberei va fi dat în exploatare chiar din vara anului acesta. Politicianul a vorbit cu lucrătorii care s-au angajat ca din iunie metroul să circule pe magistrala 5.

„Magistrala M5 din Drumul Taberei, am fost acolo cu domnul prim-ministru şi am primit toate asigurările din partea celor care lucrează la structură şi care în aprilie trebuie să finalizeze lucrările… 

Din partea celor care au contractat partea de semnalizări şi s-au angajat că în şase săptămâni finalizează partea de semnalizare, din partea celor care lucrează la finisaje… 

Ministrul Transporturilor, mulțumit de noul manager general Metrorex

De asemenea, Lucian Bode a mai precizat că partea de semnalizare va fi gata în șase săptămâni, în timp ce angajații de la structură vor termina lucrările cel mai târziu în luna aprilie. Ministrul Transporturilor are numai cuvinte de laudă la adresa primei femei director general la Metrorex, Mariana Miclăuș.

Toţi cei care sunt implicaţi în realizare obiectivului, în frunte cu noul manager general (Mariana Miclăuş n.r), prima femeie director general la metrou, toţi s-au angajat că în vara anului 2020, în iunie 2020, acest obiectiv este dat în exploatare. (…) Noi o să stăm acolo să-i sprijinim”, a explicat Bode la Digi 24, scrie romaniatv.net.

Magistrala 5 va avea o lungime de 7 kiloemtri și urmează să fie compusă din 10 stații de metrou, precum și un depou. Stațiile metroului din Drumul Taberei vor purta următoarele denumiri: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară și Eroilor 2.

Magistrala 5 din Drumul Taberei este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului și Iancului – Pantelimon.

Odată cu inaugurarea acestei magistrale metroul din București va ajunge la 78 de kilometri de rețea și 63 de stații de metrou. Valoarea la care se ridică întregul proiect al magistralei 5 este de 3,4 miliarde de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×