Metroul bucureşten ar putea deveni un focar de răspândire a coronavirusului. Metrorex cere companiilor din Nordul Capitalei să ia măsuri

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 08:54
Metroul bucureşten ar putea deveni un focar de răspândire a coronavirusului. Metrorex cere companiilor din Nordul Capitalei să ia măsuri
Metroul ar putea deveni un focar de răspândire a coronavirusului. Sursa foto: Youtube

Metrorex cere companiilor din Nordul Bucureştiului, în contextul în care cazurile de coronavirus de înmulţesc în ţara noastră, să îşi regândească programul, astfel încât să ne se mai creeze aglomeraţie pe magistrala care deserveşte Pipera.

Metrorex nu mai vrea aglomeraţie la metrou, în contextul înmulţirii cazurilor de coronavirus în România

Apariţia unor noi cazuri de coronavirus în ţara noastră pune pe gânduri Metrorex. Astfel, Metrorex sfătuieşte companiile care activează în Nordul Capitalei să regândească programul, în aşa fel încât la metrou să nu mai fie aglomeraţie.

Metroul bucureştean ar putea deveni un focar de răspîndire a coronavirusului ţinând cont că în fiecare zi este folosit de zeci de mii de călători.

Metrorex cere companiilor din Nordul Capitalei să regândească programul

Noi circulăm cu întreaga flotă şi în această situaţie încercăm să venim cu un set de măsuri suplimentare. Ar fi de ajutor dacă companiile, în special cele din nordul Capitalei, şi-ar regândi programul astfel încât să poată fi redus gradul de aglomeraţie pe magistrala 2 ce deserveşte zona Pipera.

Metrorex circulă zilnic cu capacitatea maximă de trenuri. Noi nu putem să restricţionăm accesul cetăţenilor în staţiile de metrou.

Vorbim de un flux de până la 18.000 de călători în mediu per staţie zilnic. Anual, cifra ajunge şi la 6 milioane de călători per staţie”, a spus Mariana Miclăuş, reprezentantă a Metrorex.

Autorităţile din ţara noastră au luat deja unele măsuri împotriva răspândirii COVID-19. O serie de interdicţii au fost impuse începând de pe data de 8 martie până la sfârşitul acestei luni.

Astfel, au fost interzise toate adunările mai mari de 1000 de persoane. Raed Arafat recomandă acelora care sunt nevoiţi totuşi să meargă în aglomeraţii de oameni să stea departe unii de alţii.

Adunările mai mari de 1.000 de persoane, interzise

Acolo unde sunt persoane multe, cel puțin să încerce să se îndepărteze, să nu fie aproape unul de celălalt. Măsurile pot să fie crescute totuși la nevoie.

La acest moment, s-au luat măsurile pe care le-am zis despre adunările publice, private. Nu intrăm încă în alte domenii și alte situații.

Acum, considerăm că asta este suficient pentru a limita răspândirea până la un nivel. Dacă se impun alte măsuri, vor fi decise la momentul respectiv”, a precizat Raed Arafat. În ţara noastră au fost depistate 13 persoane infectate cu temutul virus. Patru dintre persoanele infectate s-au vindecat, iar 9 oameni sunt încă internaţi în spital.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×