Metrorex anunță noi măsuri în contextul epidemiei de coronavirus! Se reduce numărul de trenuri aflate în circulație pe toate magistralele

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 23:15
Metrorex anunță noi măsuri în contextul epidemiei de coronavirus! Se reduce numărul de trenuri aflate în circulație pe toate magistralele
Metrorex anunță reducerea circulației trenurilor, în contextul epidemiei de coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu coronavirus pe teritoriul țării noastre, 260 conform informațiilor disponibile până la această oră, Metrorex anunță noi măsuri menite să stopeze răspândirea bolii. Astfel, circulația trenurilor pe toate magistralele se va reduce semnificativ în următoarea perioadă, anunță reprezentanții companiei românească care operează infrastructura de metrou din Capitală.

Metrorex anunță măsuri de reorganizare a circulației trenurilor, în contextul epidemiei de coronavirus

Concret, numărul de trenuri de metrou aflate în circulaţie se va reduce cu 15% – 20% pe toate magistralele, în funcţie de evoluţia traficului de călători din aceasta perioadă. România se află în stare de urgență pentru 30 de zile, cu posibilitate de prelungire în cazul în care situația o va cere.

În contextul actual, pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, Metrorex ia măsura reorganizării circulaţiei trenurilor de metrou pe toate magistralele.

Astfel, numărul de trenuri aflate în circulaţie se va diminua cu 15% până la 20% , în funcţie de evoluţia traficului de călători din această perioadă. Siguranţa călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv”, anunță Metrorex prin intermediul unui comunicat dat publicității în cursul zilei de miercuri, 18 martie.

Klaus Iohannis nu exclude varianta închiderii metroului: „Circulația poate fi interzisă gradual”

În altă ordine de idei, odată cu intrarea în starea de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis, autoritățile au posibilitatea de a interzice circulația de orice natură, fie că vorbim despre cea rutieră, feroviară, maritimă, fluvială sau aeriană, în cazul în care consideră că o astfel de măsură se impune în vederea stopării epidemiei de coronavirus.

De altfel, șeful statului a recunoscut deunăzi că nu este exclusă această variantă, însă ea poate fi instituită gradual, în funcție de evoluția situației.

Poate fi interzisă gradual, adică atunci când se impune, circulaţia rutieră, feroviară, maritimă, fluvială sau aeriană pe diferite rute şi a metroului. Combaterea transmiterii infecţiilor cu noul coronavirus presupune un efort susţinut, adaptabilitate şi acţiune rapidă.

Instituirea stării de urgenţă permite autorităţilor responsabile să adopte gradual, adică pe rând, sau imediat, dacă se impune, măsuri precum închiderea punctelor de trecere a frontierei de stat, închiderea temporară a unor restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi şi alte locuri publice. Dragi români, ascultaţi mesajele oficialilor, respectaţi cu stricteţe regulile, păstraţi igiena mâinilor, evitaţi aglomerările, limitaţi cât se poate de mult orice deplasare!

Aveţi mai mult decât oricând grijă de cei apropiaţi, în special de cei vârstnici şi vulnerabili. Oricât de greu ar părea, păstraţi distanţa socială. Măsurile care au funcţionat până acum în zonele unde transmiterea infecţiei a fost ţinută sub control sau măcar încetinită au fost cele severe, de distanţare socială”, a declarat Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×