Risc mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş. La Bâlea Lac, zăpada depăşeşte 75 de centimetri

Iuliana Spirache   
în Stiri de ultima ora
25/11/2017, 09:00
Risc mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş. La Bâlea Lac, zăpada depăşeşte 75 de centimetri

Riscul producerii avalanşelor în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de trei pe o scară de la unu la cinci şi este consierat un risc însemnat, anunţă meteorologii. Această avertizare făcută în cursul dimineţii de sâmbătă, 25 noiembrie, este valabilă până la ora 20:00.

Mai mult, conform reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional „Transilvania Sud” Sibiu, riscul producerii avalanşelor în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine este foarte mare. „În Făgăraş, stratul de zăpadă proaspătă, de peste 35 de centimetri depusă peste crustele mai vechi de gheaţă poate aluneca cu uşurinţă. 

Unde este riscul mai mare de avalanşă

Riscul declanşărilor unor avalanşe fiind mai însemnat pe pantele suficient de înclinate, mai ales la supraîncărcări, fiind posibile chiar şi unele declanşări spontane de mici dimensiuni”, este mesajul meteorologilor. Asta nu e tot! Conform acestora, stratul de zăpadă la staţia de la Bâlea Lac măsoară peste 75 de centimetri.

Salvamontiştii din Sibiu au ţinut să facă şi ei un anunţ şi au precizat că traseele superioare cabanelor sunt închise, deoarece pe creastă stratul de zăpadă viscolită poate fi mai mare, iar vremea este una foarte capricioasă. 

Sursă: news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×