Meteorologii anunţă răcirea vremii, urmată de temperaturi de 16 grade Celsius, între 3 şi 7 noiembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni!

Claudia Mîţoi    Filon Stan   
în Hotnews
30/10/2017, 18:30
Meteorologii anunţă răcirea vremii, urmată de temperaturi de 16 grade Celsius, între 3 şi 7 noiembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni!

Prognoza meteo pe două săptămâni! Se anunţă o toamnă frumoasă, în continuare! Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, din care aflăm că temperaturile vor creşte începând cu data de 3 moiembrie. Până atunci, se vor mai semnala înnorări răzleţe, ploi izolate şi ninsori la munte, dar şi rafale de vânt destul de puternice, care vor ajunge în unele regiuni chiar şi până la 85 de km/h!

MUNTENIA

Răcirea vremii se va resimţi în primele două zile, când la nivelul regiunii, maximele vor scădea la numai 8 grade şi îndeosebi în dimineaţa zilei de 1 noiembrie vor fi minime preponderent negative, media acestora urmând a fi în jur de -2 grade.
După acest interval, vremea se va încălzi treptat şi astfel, media maximelor va ajunge la 14…16 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 5 grade, aceste temperaturi urmând să caracterizeze o vreme uşor mai caldă decât în mod normal pentru perioada 3 – 7 noiembrie. La finalul intervalului, cel mai probabil după 8 noiembrie, vremea se va răci din nou până la o medie a valorilor maxime de 10…12 grade şi în jur de 3 grade a valorilor minime. Ploi slabe vor fi posibile în jurul datei de 3 noiembrie. În a doua săptămână de prognoză, probabilitatea pentru ploaie va fi în creştere, mai ales după data de 7 noiembrie. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Prognoza meteo pe două săptămâni. În perioada 3-7 noiembrie vor şi 16 grade Celsius

OLTENIA

Prognoza meteo pe două săptămâni! Procesul de răcire va continua la începutul săptămânii, vremea devenind rece pentru sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie. Cele mai mici temperaturi maxime vor fi în 31 octombrie, când media va fi în jur de 8 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi dimineţile de 1 şi 2 noiembrie, cu o medie a acestora de -1…0 grade.
Ulterior vremea se va încălzi, iar în perioada 3-7 noiembrie, se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 15…16 grade şi de 4…5 grade a celor minime.
Apoi, vremea se va răci uşor şi treptat şi astfel, spre sfârşitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 10…11 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 3 grade.

În prima săptămână de prognoză condiţiile pentru ploi slabe vor fi foarte reduse. În a doua săptămână, cel mai probabil în jurul datei de 9 noiembrie, probabilitatea pentru ploaie va fi mai ridicată.

TRANSILVANIA

Prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă – media regională a valorilor maxime fiind de 5…7 grade, iar a celor minime de -4…0 grade, cea mai rece dimineaţă fiind pe 1 noiembrie. În intervalul 2 – 6 noiembrie, mediile termice diurne urmează să crească spre 12…13 grade, iar minimele nocturne se vor situa între
2 şi 4 grade. Ulterior acestei încălziri vremea se va răci treptat, astfel încât spre sfârşitul celei de-a doua săptămîni sunt posibile medii ale maximelor termice de 9 grade şi minime de 0…2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie.
Trecător vor fi ploi slabe şi local lapoviţă, pe 30 octombrie. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 3 noiembrie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

MOLDOVA

Prognoza meteo pe două săptămâni! Prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă – media regională a valorilor maxime fiind de 7…9 grade, iar a celor minime de -2…0 grade, cu cea mai rece dimineaţă pe 1 noiembrie. În perioada 2 – 7 noiembrie valorile termice vor creşte de la o zi la alta, astfel încât mediile diurne vor atinge 12…13 grade, iar minimele nocturne se vor situa în jur de 3 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat, urmând ca spre sfârşitul celei de-a doua săptămîni media maximelor termice să ajungă la 8 grade, iar cea a minimelor la 1…2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie.
Trecător vor fi ploi slabe şi local lapoviţă, în prima zi a intervalului. Apoi, va mai ploua în 3 noiembrie şi cu o probabilitate destul de ridicată şi în unele zile ale intervalului 7-12 noiembrie.

DOBROGEA

Procesul de răcire a vremii va continua la începutul primei săptămâni şi astfel, în zilele de 31 octombrie şi 1 noiembrie, se vor înregistra valori termice sub mediile multianuale, maxime în jur de 9 grade şi minime de 1…2 grade. Ulterior vremea se va încălzi, astfel în perioada 3-7 noiembrie, media temperaturilor maximelor va urca la 14…15 grade, iar a celor minime la 6…8 grade. Apoi, vremea se va răci uşor şi treptat, astfel încât, spre sfârşitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 10…11 grade, iar minimele se vor situa în jur de 5 grade.

Ploi slabe vor fi posibile în jurul datei de 3 noiembrie şi cu o probabilitatea de apariţie în creştere după data de 7 noiembrie.

MARAMUREŞ

În primele 3 zile, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de 5…7 grade. iar minimele nocturne vor fi în scădere, de la 2 grade, spre -2 grade. Ulterior, în intervalul 2 – 6 noiembrie, procesul de încălzire a vremii va determina revenirea la valori termice normale pentru începutul acestei luni, respectiv 12….14 grade, ziua şi 4..5 grade, noaptea. În timpul celei de-a doua săptămâni, valorile temice diurne vor fi în uşoară scădere de la o zi la alta, astfel încât se va ajunge treptat la medii regionale de 10 grade pentru temperaturile maxime, însă nopţile vor avea un regim termic apropiat de cel de la sfîrşitul primei săptămâni, respectiv 2…4 grade.
Probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie şi în intervalele 2-4 noiembrie, 5-7 noiembrie şi posibil 10-12 noiembrie.

BANAT

Scăderea valorilor termice va determina, la începutul săptămânii, o vreme rece pentru sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie. Cele mai mici temperaturi maxime vor fi în 31 octombrie, când media lor se va situa în jur de 9 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi în dimineţile de 31 octombrie şi 1 noiembrie, cu o medie a acestora spre 0 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, iar în intervalul 2-7 noiembrie se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 15…17 grade şi de 4…6 grade a celor minime. Apoi, vremea se va răci uşor şi treptat, astfel încât spre sfârşitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 11…12 grade, iar minimele se vor situa în jurul mediei regionale de 4 grade. Se vor semnala ploi în general slabe pe 30 octombrie şi 3 noiembrie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, cel mai probabil în jurul datei de 7 noiembrie.CRIŞANA

În primele 3 zile, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de 8…10 grade. iar minimele nocturne vor fi în scădere, de la 3 grade spre -1 grad. Ulterior, în intervalul 2 – 6 noiembrie, procesul de încălzire a vremii va determina revenirea la valori termice normale pentru începutul acestei luni, respectiv 13….15 grade, ziua şi 5…6 grade, noaptea. În timpul celei de-a doua săptămâni, valorile temice diurne vor fi în uşoară scădere de la o zi la alta, astfel încât se va ajunge treptat la medii regionale de 11 grade pentru temperaturile maxime, însă nopţile vor avea un regim termic apropiat de cel de la sfîrşitul primei săptămâni, respectiv 3…5 grade.
Probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie şi în intervalele 2-4 noiembrie şi 5-8 noiembrie.

LA MUNTE

Prognoza meteo pe două săptămâni! În intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie vremea va fi rece. Media temperaturilor minime va scădea spre -8…-9 grade, iar maximele termice se vor menţine preponderent negative, cu o medie de -4…-1 grad. Ulterior, încălzirea vremii va aduce regimul termic în jurul celui normal, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 4…6 grade şi minime termice ce se vor încadra, în medie, între -2 şi 1 grad.
În primele două zile local şi temporar va ninge în cea mai mare parte a zonei. Ulterior probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mai ridicată în jurul datei de 3 noiembrie şi după data de 6 noiembrie.

Sursa: RomaniaTv

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×