Temperaturi resimţite de minus 44 de grade. Meteorologii anunţă prăpăd

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
28/02/2018, 10:14
Temperaturi resimţite de minus 44 de grade. Meteorologii anunţă prăpăd

Temperaturile resimţite sunt de ger sibierian, coborând miercuri chiar şi sub minus 44 de grade Celsius, avertizează meteorologii, potrivit România TV.

Indicele de răcire a coborât la valoarea  – 42 grade, mult sub pragul suportabilităţii, în zona Ţarcu din judeţul Caraş Severin. La Varful Omu sunt resimţite -44 grade, Bisoca -42 grade, la Calimani se resimt -28 grade, Slobozia -33 grade Celsius.

Bucureştiul se află sub cod portocaliu de ger, temperaturile resimţite fiind cu mult sub cele prognozate de meteorologi. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţa la ora 8.00 o temperatura real resimţită de -19 grade la staţia meteo din Băneasa.

Meteorologii iau în calcul posibilitatea extinderii avertizării de frig pentru toată ţara, având în vedere că valul de frig se va menţine, iar temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius în dimineaţa de joi, a anunţat luni directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. Potrivit meteorologului, valul de frig se va menţine până la finalul săptămânii în Moldova, Dobrogea şi Muntenia, inclusiv în Bucureşti, unde temperaturile minime vor fi de -18 grade.

Vremea se va menţine geroasă dimineaţa şi noaptea, în toate regiunile, iar în special în Moldova şi pe parcursul zilei. În Dobrogea, Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei şi Olteniei, înnorările vor fi persistente ziua, când se vor semnala ninsori, local moderate cantitativ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×