Meteo. Cod portocaliu de ninsori în sudul ţării!

Ionuţ Cataramă   
în Stirea zilei
22/03/2018, 11:15
Meteo. Cod portocaliu de ninsori în sudul ţării!

Codul portocaliu de ninsori abundente va afecta în intervalul 22 martie, ora 23:00- 23 martie, ora 15:00 judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş (parţial), Teleorman, Dâmboviţa (parţial), Prahova (parţial), Buzău (parţial), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila şi Tulcea, precum şi capitala. În sudul Banatului şi al Olteniei şi în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, ninsorile vor fi abundente, iar vântul se va intensifica cu aproximativ 50-60 km/h, iar în judeţele Timiş, Hunedoara, Prahova (parţial), Alba, Sibiu, Braşov , Vâlcea, Covasna, Argeş (parţial), Dâmboviţa (parţial), Buzău (parţial), Bacău, Vrancea, Vaslui, Galaţi şi Constanţa va intra în vigoare codul galben de ninsori începând cu ziua de joi, ora 15:00, până vineri, ora 20:00.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură ninsorile se vor extinde dinspre sud-vest, iar vântul se va intensifica cu 45-55 km/h. În sudul şi estul Dobrogei se vor înregistra precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Prognoza de weekend

Ziua de joi va fi foarte rece, cu temperaturi maxime între -3 şi 5 grade. În nord va fi soare, dar în sud se va înregistra un nou episod de iarnă. În Dobrogea şi Bărăgan temperaturile se menţin foarte scăzute, iar vântul se va înteţi. La fel va fi şi în sudul Moldovei şi în nordul Munteniei. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se vor înregistra temperaturi de iarnă, în ciuda soarelui care iese din nori, iar maximele se menţin la zero grade. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi ger la începutul zilei, urmând ca mai apoi să se înregistreze valori de 4-5 grade, mult mai mici decât temperatura normală. În zonele montane ninsorile se înteţesc pe seară, aşa că va fi viscol. În Oltenia ninsorile se înteţesc treptat şi devin abundente pe seară şi la noapte. În sud vremea se înrăutăţeşte în a doua parte a zilei. Şi în Bucureşti vremea va fi deosebit de rece, iar maxima va rămâne la minus un grad, ninsorile înteţindu-se după prânz.

Vineri vremea va fi foarte rece şi vor persista ninsorile în partea sud-estică. Sâmbătă se vor înregistra în sud cele mai scăzute valori, dar vremea îşi va reveni încet-încet, deşi încă se vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Duminică vremea se va încălzi şi vom avea până la 10 grade. 

  

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×