Mesajul disperat al unui medic român: „Avem puține cazuri deoarece oamenii NU sunt testați! Nu avem echipament de protecţie”

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
15/03/2020, 22:19
Mesajul disperat al unui medic român: „Avem puține cazuri deoarece oamenii NU sunt testați! Nu avem echipament de protecţie”
Mesajul disperat al unui medic român: "Avem puține cazuri deoarece oamenii NU sunt testați! Nu avem echipament de protecţie" foto: profimedia.com

Un medic român a postat un mesaj cutremurător pe Facebook, în care spune că doctorii nu au echipamente de protecţie şi că numărul mic de cazuri de COVID-19 de la noi din ţară de până acum este dat de faptul că s-au făcut doar puţine teste de coronavirus.

Ea a mai istorisit şi că a trebuit să facă o cezariană unei gravide care luase contact cu o persoană din Italia şi care nu a fost testată de coronavirus, fără protecţie.

Mesajul disperat al unui medic în lupta cu coronavirusul

Redăm mesajul integral postat pe Facebook de Diana Popovici:

„Eu în garda de primire, astăzi împreună cu câțiva colegi! Sunt informată că va ajunge în spital o gravidă, cu naștere declanșată și care a luat legătură (vizită) acum o săptămâna cu un neam de al ei, sosită din Veneto acum 18 zile! M-am scurs!

Indicația este să se finalizeze nașterea prin operație cezariană! A început agitația!

Unde o vedem?…am blocat un cabinet de consultații pentru ea, cabinet în care ulterior s a efectuat dezinfecția!

Avem echipamente de protecție?…nu avem!!! Avem teste pt recoltare și pt a trimite la boli infecțioase?…nu avem!!!

Și atunci, ce avem?

Doctori și asistente care trebuie să între în sala și eventual să se contamineze?…da, asta avem!

A venit gravidă, s-a efectuat anchetă epidemiologică..a avut contact cu persoana sosită din Veneto care nici ea nu a efectuat testul, deși s-a dus și a cerut să i se facă..indicația a fost doar de autoizolare la domiciliu, s a practicat cezariană, medicii, asistentele și infirmierele FĂRĂ echipament de protecție!

Doar cu 2 rânduri de măști, 2 rânduri de mănuși și halatul steril! Dumnezeu cu milă!

Nu este normal ce se întâmplă! Nu este normal să NU avem echipamente de protecție! Nu este normal să expui la risc un spital întreg!

În aceste condiții de practicare a medicinei în condiții de pandemie, România va depăși alte state europene la numărul de cazuri!

De ce avem noi (încă) puține cazuri?…deoarece oamenii NU sunt testați! Este un fals adevăr expus publicului! Stat român!

Eu in garda de primire, astazi impreuna cu cativa colegi!Sunt informata ca va ajunge in spital o gravida, cu nastere…

Posted by Diana Popovici on Sunday, March 15, 2020

Ești obligat să achiziționezi teste, dezinfectante și materiale de protecție! Sănătatea este garantată de Constituție! Cum ne a fost nouă, celor din garda sănătatea garantată astăzi??? Și garda continuă…..”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×