Custodele Coroanei s-a adresat românilor! Vezi ce mesaj a trimis, după înmormântarea Regelui Mihai!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
20/12/2017, 15:00
Custodele Coroanei s-a adresat românilor! Vezi ce mesaj a trimis, după înmormântarea Regelui Mihai!

Custodele Coroanei române a transmis, printr-un comunicat de presă, mulţumiri „pentru cuvintele alese, pentru afecţiunea şi gândurile pline de compasiune”pe care românii le-au arătat odată cu trecerea la cele veşnice a tatălui meu”.

„Vă mulţumesc pentru forţa iubirii voastre şi pentru ataşamentul fără pereche pe care l-aţi arătat regelui nostru în ultimele sale zile pe pământ. Datorită vouă, aceste ultime zile de jale vor rămâne în istoria contemporană”, a transmis Custodele Coroanei.

Mesajul Custodelui Coroanei, după înmormântarea Regelui Mihai!

„Regele Mihai a fost un tată minunat, un model de moralitate şi un stâlp al istoriei contemporane a ţării noastre. Loial, drept şi generos, regele a dovedit un angajament neclintit faţă de Naţiune şi Coroană. Am fost cu toţii în aceste zile în comuniune, mândri, îndureraţi şi înălţaţi sufleteşte. Aceleaşi principii şi sentimente ca ale tatălui meu vor călăuzi, de acum înainte, familia regală a României”, se arată în comunicat.

Regele Mihai – care împlinise 96 de ani în 25 octombrie – a încetat din viaţă în 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia. Timp de trei zile, în România a fost doliu naţional. La funeraliile Regelui Mihai au fost prezenţi, între cei 40 de reprezentanţi ai caselor regale din toată lumea, Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, Alteţa Sa Regală Marele Duce de Luxemburg, Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei, Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Alteţa Sa Regală Principele de Wales, Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea al bulgarilor, Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor, Alteţa Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, Alteţa Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei, Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×