Meniul oficialilor europeni în România: Dăncilă i-a servit cu păstrăv în brad, dar ce le-a oferit Daea

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
11/01/2019, 17:49
Meniul oficialilor europeni în România: Dăncilă i-a servit cu păstrăv în brad, dar ce le-a oferit Daea GALERIE FOTO
Meniul cu care Viorica Dăncilă i-a servit pe comisarii europeni

Viorica Dăncilă le-a pregătit meniuri speciale comisarilor veniţi în România la evenimentele ce au avut loc pentru a marca preluarea preşedinţiei rotatie a Uniuniunii Europene. La Guvern, comisarilor le-a fost pregătită o masă spectaculoasă, în care au servit delicatese.

Iar premierul Viorica Dăncilă le-a oferit înainte şi cadouri, pe care au ajuns apoi să le poarte în ziua de vineri, la Guvern. Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat la discursul comun avut cu Viorica Dăncilă că echipa sa de comisari a fost tratată regeşte la Bucureşti.

Meniul cu care Viorica Dăncilă i-a servit pe comisarii europeni

„Noi, comisarii, suntem trataţi ca nişte prinţi aici, la Bucureşti, totul este perfect organizat, ceea ce este de bun augur pentru continuarea evenimentelor”, a declarat Jean Claude Juncker. La masa de prânz la care au participat comisarii europeni, ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a adus acestora cântăreţi de muzică populară, îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti. Juncker a fost plăcut impresionat de moment şi a fredonat şi el câteva versuri în luxemburgheză.

Premierul României, Viorica Dăncilă, alături de Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
Premierul României, Viorica Dăncilă, alături de Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene

Meniul a fost compus din ţuică, pălincă, păstrăv în brad şi zacuscă de vinete, ciuperci, cozonac, cornuleţe, dulceaţă de nuci verzi şi magiun de Topoloveni. Printre gustările realizate pentru comisari se numără şi mărci protejate în Uniunea Europeană. Masa comisarilor a fost tradiţional românască şi a cuprins felul 1, felul 2 şi desert.

Meniul complet, servit de Viorica Dăncilă comisarilor: brânză de burduf în coajă de brad, zacuscă cu somon şi macrou, muşchi file afumat, pastramă de mistreţ, muşchi copt, costiţă hiţuită, dulceaţă de nuci şi dulceaţă de trandafiri, telemea de Ibăneşti, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, Scrumbie de Dunăre Afumată, Cârnaţi de Pleşcoi, Caşcaval de Săveni, Telemea de Sibiu, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea, Salată tradiţională cu icre de crap.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×