Meghan Markle, prima apariție publică după ”divorțul” de Casa Regală Britanică. Soția Prințului Harry a vizitat un centru din Canada. FOTO

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
15/01/2020, 16:46
Meghan Markle, prima apariție publică după ”divorțul” de Casa Regală Britanică. Soția Prințului Harry a vizitat un centru din Canada. FOTO GALERIE FOTO
Ducesa de Sussex, prima apariție publică după anunțul făcut zilele trecute de a deveni independentă financiară alături de Prințul Harry. Sursa foto: Instagram.com

Meghan Markle se află de câteva zile în Canada pentru a fi alături de fiul ei, Archie. Ducesa de Sussex a fost surprinsă la un centru pentru sprijinul femeilor din Vancouver, iar câteva imagini de la această întâlnire au ajuns și în spațiul public.

Ducesa de Sussex, vizită la un centru pentru femei din Vancouver, Canada

Prințul Harry și Meghan Markle au luat decizia de renunța la calitatea de membrii seniori ai Casei Regale Britanice pentru a deveni independenți financiar. După ce vestea a ajuns în spațiu public, Ducesa de Sussex a plecat în Canada, acolo unde și-a lăsat fiul cu mama sa.

Actrița americană și-a lăsat soțul în Anglia pentru a ajunge la un consens cu familia regală. Prima apariție în spațiul public după ce a părăsit teritoriul Marii Britanii a fost la Centrul pentru sprijinul femeilor „Downtown Eastside” din Vancouver, Canada. VEZI FOTO

„Downtown Eastside” oferă mese calde și suport practic pentru necesitățile de bază unui număr de peste 500 de femei și copii în fiecare zi. Sprijină, totodată, femeile aflate în momente grele pentru a depăși situația respectivă prin asistență juridică, cursuri de recalificare, căutarea unui serviciu, găsirea unei locuințe și chiar recreere.

„Priviți cine ne-a vizitat astăzi la ceai! Ducesa de Sussex ne-a vizitat pentru a discuta despre problemele care le afectează pe femeile din comunitatea noastră” este mesajul care apare alături de fotografia publicată pe pagina de Facebook a Centrului „Downtown Eastside”.

Vă reamintim că hotărârea Ducelui și Ducesei de Essex, titlurile nobiliare ale Prințului Harry și al soției sale, Meghan Markle, de a renunța la viața de la curtea regală britanică pentru o viață pe cont propriu pe continentul nord-american, a stârnit o adevărată furtună în interiorul familiei celui mai vechi monarh din Europa, Regina Elisabeta a II-a, bunica pe linie paternă a lui Harry.

Anunțul Ducilor de Sussex privind renunțarea la drepturile senoriale

„După multe luni de reflecție și discuții interne am ales să facem o tranziție în acest an pentru a începe să realizăm un nou rol progresiv în cadrul acestei instituții.

Intenționăm să facem un pas înapoi ca membri «seniori» ai Familiei Regale și să lucrăm pentru a deveni independenți financiar, continuând în același timp să sprijinim pe deplin Majestatea Sa Regina. 

Datorită încurajării voastre din ultimii ani se simțim pregătiți să facem această schimbare. Intenționăm să ne împărțim timpul între Regatul Unit și America de Nord, continuând în același timp să ne facem datoria față de Regină, Commonwealth și patronatele noastre. 

Acest echilibru geografic ne va permite să ne creștem fiul să aprecieze tradiția regală în care s-a născut, oferindu-i în același timp familiei noastre spațiu pentru a ne putea concentra asupra capitolului următor, inclusiv lansarea noii noastre entități caritabile. 

Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim în timp util toate detaliile despre acest pas interesant deoarece vom continua să colaborăm cu Majestatea Sa Regina, Prințul de Wales, Ducele de Cambridge și toate părțile relevante. 

Până atunci, vă rugăm să acceptați cele mai profunde mulțumiri pentru sprijinul vostru continuu”

Guvernul canadian este „indecis” în privința costurilor de securitate pentru Prințul Harry și Meghan Markle

Canadienii sunt de acord ca o parte a anului Ducii de Sussex să o petreacă pe teritoriul țării, însă nu s-a ajuns la o concluzie în ceea ce privește costurile de securitate. Companiile mass-media sunt de părere că protecția cuplului princiar și a micuțului Archie ajunge la o sumă fabuloasă.

În presa canadiană se vehiculează o sumă de circa 1,7 milioane de dolari canadieni pe an, ceea ce înseamnă 1,2 milioane de euro. Premierul Justin Trudeau a declarat că nu s-a discutat legat de acest subiect, însă nu a exclus posibilitatea ca Guvernul să achite această sumă.

„Cred că acest lucru face parte dintr-o analiză care trebuie să aibă loc, iar discuţii în acest sens sunt în desfăşurare. Nu suntem încă siguri care vor fi deciziile, dispoziţiile finale, pentru că există şi nişte decizii care le aparţin Ducilor de Sussex” – Justin Trudeau

  • 1,2 milioane de euro ar costa anual asigurarea securității pentru Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, în Canada 
  • 19 mai 2018 este data nunții Prințului Harry cu actrița americană Meghan Markle
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×