Medicul echipei de fotbal Boca Juniors a analizat situația din Italia! Coronavirusul, comparat cu ciuma neagră: „Vom muri din cauza unor idioți”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 18:31
Medicul echipei de fotbal Boca Juniors a analizat situația din Italia! Coronavirusul, comparat cu ciuma neagră: „Vom muri din cauza unor idioți”
Medicul echipei Boca Juniors compară coronavirusul cu ciuma neagră. Sursa foto: Facebook

Italia a înregistrat până în prezent peste 10.000 de decese și 90.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, iar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece, mai ales că experții se așteaptă ca vârful epidemiei să fie atins în curând. În această situație, doctorul Jorge Batista, angajatul clubului de fotbal Boca Juniors îi îndeamnă pe locuitorii din Peninsulă să dea dovadă de responsabilitate „măcar în ceasul al 12-lea” și să respecte măsurile impuse de autorități.

Medicul echipei Boca Juniors compară noul coronavirus cu ciuma neagră

Dacă oamenii nu înțeleg cât de important este să respecte carantina, mulți dintre noi ne vom îmbolnăvi și/sau vom muri de la atâta jale”, a declarat medicul care a petrecut peste două decenii în stafful clubului argentian, mai mult decât orice antrenor sau jucător. Deși aparițiile în public sunt tot mai rare, acesta nu ezită să reacționeze prin intermediul rețelelor de socializare de fiecare când consideră că situația o impune.

În cea mai recentă postare, Batista amintește de vremurile în care omenirea era decimată de ciuma neagră, fără ca măcar să realizeze dimensiunea pericolului cu care se confruntă.

Chiar dacă acum sunt cunoscute suficient de multe lucruri, amenințarea nu poate fi depășită pentru că oameni din toate colțurile lumii refuză în continuare să se izoleze la domiciliu.

În timpul ciumei negre, nici medicii, nici populația nu au știut cu ce se confruntă. Noi știm cu ce ne confruntăm și cum putem încerca să evităm infectarea cu acest virus. Să nu fim niște proști! Haideți să respectăm carantina! Prea multă lume pe stradă și nu e bine deloc”, a scris Jorge Batista pe contul său de Facebook.

Ce a însemnat ciuma neagră pentru omenire

Cauzată de o bacterie numită Yersinia pestis, ciuma neagră, sau moartea neagră, așa cum a fost denumită ulterior, a reprezentat una dintre cele mai violente pandemii din istoria lumii. A izbucnit, cel mai probabil tot în Asia, răspândindu-se mai apoi în Europa după anul 1347, unde a creat panică uriașă, la fel ca în cazul noului tip de coronavirus.

Impactul de atunci a fost devastator, mai ales pentru că oamenii nu au știut la ce să se aștepte. Indiferent de sex, vârstă sau gradul de bogăție, boala nu a ocolit pe nimeni. La fel ca atunci, și acum riscăm să suferim pierderi inimaginabile „din cauza unor idioți”, avertizează medicul.

În Evul mediu s-a murit de ignoranță. Și acum mulți dintre noi se vor îmbolnăvi și vor muri din cauza unor idioți, dar nu vreau să mă implic într-o chestiune politică care nu-mi convine sau care nu mă interesează. Problema este acum că nu avem educație. 

Mulți oameni nu au suficientă educație pentru a înțelege gravitatea situației Și este vina tuturor. Nimeni nu poate fi în afara acestei realități”, a mai spus Batista.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×