Medicul Adrian Streinu Cercel, mesaj oficial pentru românii care se întorc de Paște din Italia! „Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină”

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/03/2020, 14:14
Medicul Adrian Streinu Cercel, mesaj oficial pentru  românii care se întorc de Paște din Italia! „Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină” GALERIE FOTO
Medicul Adrian Streinu Cercel / Sursa foto - INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Medicul Adrian Streinu Cercel a transmis un mesaj oficial pentru românii care se întorc de Paște din Italia! Astfel, directorul institutului Matei Balș a spus că dacă nu există o nevoie specială, românii care lucrează în această țară ar face bine să nu revină în țară.

Medicul Adrian Streinu Cercel, mesaj oficial pentru românii care se întorc de Paște din Italia!

„Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu.

Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus.

„Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină”

Deci, e văzând și făcând”, a declarat profesorul Streinu Cercel la Medika Tv. Deși sună mai degrabă a avertisment. Adrian Streinu Cercel spune că lucrurile nu au ajuns deloc la nivel de panică.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a declarat că autoritățile române sunt pregătite să facă față valului de români din Italia care ar putea veni acasă de Paște, iar controlul și adoptarea măsurilor necesare în cazul lor se vor face „cu calm” și rigurozitate.

„Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior.

Dacă cineva își imaginează că nu avem acces la toate datele se înșeală, nu mai e nimic secret în această lume, în condiții speciale avem acces la toate datele, e o problemă de sănătate publică la nivel global”, a mai spus profesorul Adrian Streinu Cercel.

Cetățenii care vin în România și intră în carantină instituționalizată, timp de 14 zile, imediat după revenirea în țară sunt cei care au călătorit în mai multe zone.

Printre acestea se află regiunea Lombardia, Italia, orașele: Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×