Medicii, VERDICT CRUNT pentru Gabriel Cotabiţă: „A fost externat dar POATE MURI în orice clipă!”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
18/07/2015, 00:01
Medicii, VERDICT CRUNT pentru Gabriel Cotabiţă: „A fost externat dar POATE MURI în orice clipă!”

La 69 de zile de la internarea la Spitalul Floreasca şi transferul pentru recuperare la Spitalul Elias, ieri, Gabriel Cotabiţă (59 de ani) a fost externat. Potrivit specialiştilor, nu a scăpat de „riscul crescut de moarte subită”. Şansa lui rămâne respectarea tratamentului şi un stil de viaţă sănătos.

BIANCA DRĂGUŞANU, DISTRUSĂ DE DURERE! IMAGINI TULBURĂTOARE! S-A PUS PE JOS ŞI A ÎNCEPUT SĂ PLÎNGĂ CÎND A AFLAT CĂ…

Directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta, a precizat că, din punct de vedere neurologic şi psihologic, starea artistului e net ameliorată, urmând să revină periodic la control. Cotabiţă e asigurat în sistemul naţional şi toate serviciile de care a beneficiat au fost gratuite. El are defibrilator automat pentru prevenirea recurenţei aritmiilor severe.

LOVITURĂ TERIBILĂ PENTRU RĂZVAN SIMION! PREZENTATORUL DE LA NEAŢA, DISTRUS DE SOŢIE!

Primele şase luni sunt esenţiale

Referitor la cazul cântăreţului, conf. univ. dr Tudor Ciuhodaru, doctor în ştiinţe medicale, susţine că „persoanele care au suferit un stop cardiorespirator prezintă un risc crescut de evenimente cardiovasculare ulterioare ce pot merge până la moarte subită de cauză cardiacă”. Şansele ca Gabriel Cotabiţă să aibă o viaţă normală după un astfel de incident depind în mare măsură de etapa de recuperare, dar şi de cauza care a provocat stopul şi de patologia asociată, susţine Ciuhodaru. „Primele şase luni sunt esenţiale în refacerea funcţiilor cerebrale deteriorate. Recuperarea totală sau parţială depinde de sediul şi dimensiunea leziunii cerebrale, de comorbidităţile pacientului şi de intensitatea eforturilor care se depun ulterior, iar o treime rămân cu diverse grade de dizabilitate”, a declarat specialistul.

AI ŞTIUT? CÎT TREBUIE SĂ DUREZE O PARTIDĂ DE SEX! MEDICII AU DECIS!

VESTE ŞOC pentru milioane de ROM NI! Trebuie să se prezinte de URGENŢĂ cu buletinul

Îmbătrânit prematur cu opt ani

Ischemia cerebrală duce la modificări ce pot fi comparate cu o îmbătrânire prematură cu opt ani a creierului, inclusiv în ceea ce priveşte memoria şi viteza de gândire, care sunt funcţiile cele mai afectate, afirmă Ciuhodaru. „Tulburările de comportament şi disfuncţia cognitivă sunt frecvente, la fel ca tulburările de limbaj şi de vedere sau cele motorii. Tratamentul e preponderent farmacologic şi igieno-dietetic, în sensul adoptării unui stil de viaţă sănătos; în principal, vorbim despre dietă, activitate fizică, consum de băuturi alcoolice, fumat, dar şi despre controlul factorilor de risc, precum hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat”, a adăugat medicul.

Exclusiv. Gigi Becali s-a implicat personal! Decizie BOMBĂ a INSTANTEI

Familia: Lăsaţi revenirea la alegerea lui!

Prin vocea Aelei, familia Cotabiţă le-a mulţumit medicilor şi a cerut din nou discreţie: „Astăzi (ieri – n.r.), tata a ieşit din spital. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea echipelor medicale de la Floreasca şi de la Elias. Vă mulţumim, încă o dată, pentru profesionalismul şi toate eforturile depuse în această perioadă. Recunoştinţa noastră e totală. În orice fel de recuperare, sunt esenţiale liniştea şi răbdarea. De aceea, ajutaţi-ne să-i putem oferi tatălui nostru condiţiile optime pentru ca el să revină cât mai curând pe scena publică, lăsând exclusiv în mâinile lui alegerea momentului potrivit pentru prima lui apariţie oficială”.

ADMITERE FACULTATE 2015. UPB, anunţ de ultimă oră despre cazări 

Ieri, cei mai apropiaţi prieteni ai artistului l-au vizitat acasă pe Gabriel Cotabiţă.

„Această experienţă ne-a arătat zi de zi calităţile excepţionale ale acestor doctori şi dedicaţia cu care îşi tratează pacienţii.”, AELA COTABIŢĂ

Sursă: www.ziarulring.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×