Medicii avertizează în privința consumului de ouă! Ce se întâmplă dacă mănânci 3 pe zi

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
16/03/2019, 10:29
Medicii avertizează în privința consumului de ouă! Ce se întâmplă dacă mănânci 3 pe zi GALERIE FOTO
Medicii avertizează în privința consumului de ouă!

Consumul de ouă pe cap de locuitor în România este undeva între 230 și 250 de „unități” pe an, cota cea mai ridicată înregistrându-se în 2004, an anterior isteriei cu gripa aviară, cu 292 de ouă pe cap de locuitor. Și, chiar dacă nu stăm atât de… rău precum în 2004, oul rămâne un aliment de bază și foarte popular pe mesele românilor, de aceea medicii avertizează în privința consumului său.

Medicii avertizează în privința consumului de ouă

Conform unui nou studiu, oamenii care mănâncă trei sau mai multe ouă pe zi prezintă un risc sporit de boli cardiace și moarte prematură, față de cei mai ponderați. Facultatea de Medicină a Universității Northwestern a monitorizat obiceiurile alimentare a aproximativ 30.000 de adulți, timp de trei decenii și a ajuns la aceste concluzii. Ouăle conțin din belșug colesterol, ceea ce înseamnă că nu trebuie să renunțați la ele, însă trei pe zi sunt prea multe, în special dacă aveți deja probleme cardiace.

Medicii avertizează în privința consumului de ouă! Ce se întâmplă dacă mănânci 3 pe zi
Ouăle conțin din belșug colesterol, ceea ce înseamnă că nu trebuie să renunțați la ele, însă trei pe zi sunt prea multe

Curiozități despre ouă

  • Cine a fost primul, oul sau găina? Dilema persistă la nivel mondial de secole… Ouăle există de aproape 300 de milioane de ani, iar păsările doar de 150 de milioane de ani. Prima găină se trage dintr-un ou al unui animal care a fost aproape, dar nu chiar, de a fi… găină!
Medicii avertizează în privința consumului de ouă! Ce se întâmplă dacă mănânci 3 pe zi
În gospodăriile din România se produc aproape 4 miliarde de uoă
  • Găinile sunt cele mai răspândite și comune păsări domestice de pe glob. Se astimează că există aproximativ 21 de miliarde de astfel de viețuitoare pe glob.
  • Ouăle sunt bogate surse de nutrienți și proteine, un „exemplar” mare conținând 12% din valoarea de proteine necesară zilnic unei persoane.
 Ouăle conțin din belșug colesterol, ceea ce înseamnă că nu trebuie să renunțați la ele, însă trei pe zi sunt prea mult
Cine a fost primul, oul sau găina?
  • Ouăle conțin aproape 6 grame de proteine, 5 grame de grăsimi și urme de carbohidrați, cum ar fi fierul și toate vitaminele, cu excepția vitaminei C.
  • Puteți evita infecția cu Salmonella doar ținând ouăle la o temperatură de maxim 5 grade Celsius, în frigider. Sub această temperatură, bacteria nu se poate înmulți rapid și… „eficient”!
  • În gospodăriile din România se produc aproape 4 miliarde de ouă, dar producția industrială în ultimii ani a fost de 1,4 – 1,5 miliarde, crescând foarte puțin comparativ cu anii 2005-2010.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×