Medicamentele ieftine, pericol pentru pacienții români! Anunț oficial de la producători

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
19/12/2018, 12:23
Medicamentele ieftine, pericol pentru pacienții români! Anunț oficial de la producători GALERIE FOTO
Medicamentele ieftine, pericol pentru pacienții români! Anunț oficial de la producători

Nu mai e un secret pentru nimeni că pe piața farmaceutică din România se găsesc numeroase medicamente scumpe, dar care au analoagele lor cu mult mai ieftine. Totuși, spun reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR), această alegere a pacienților le poate face rău. Mai mult, oficialii de la APMGR trag un semnal de alarmă și spun că milioane de bolnavi din țara noastră sunt în pericol.

Potrivit anunțului celor de la APMGR, lipsa de interes a autorităţilor faţă de aplicarea taxei de clawback diferenţiat pune în pericol soarta a milioane de pacienţi din România care folosesc medicamente ieftine.

Anunțul făcut de producători în legătură cu medicamentele ieftine

În cadrul anunțului oficial al oficialilor de la APMGR, aceștia au cerut Guvernului României adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru a majora suma alocată medicamentelor în vederea scăderii taxei clawback. De asemenea, reprezentanții Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice atenționează și în legătură cu situaţia extrem de gravă care există la nivelul sistemului de sănătate în contextul în care alte mii de medicamente vor dispărea în 2019 şi multe linii de producţie ale fabricilor româneşti vor fi închise.

Autoritățile din țara noastră sunt acuzate că ignoră soluţia calculului diferenţiat al taxei clawback de oficialii Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) şi cei de la Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER). Toate acestea, în ciuda dispariţiei a mii de medicamente ieftine şi a studiilor de impact care susţin validitatea acesteia.

Având salarii și pensii foarte mici, cei mai mulți dintre români vânează cele mai ieftine medicamente din farmacii

Reprezentanții de la APMGR, dar și cei de la PRIMER au mai spus că dispariţia unor medicamente esenţiale va genera o reală problemă de siguranţă naţională, în cazul unei calamităţi.

“Consecinţele vor fi majore, iar responsabilitatea este a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Finanţe care ignoră o soluţie viabilă, cu costuri zero pentru bugetul de stat, dar cu efecte benefice pentru pacienţi şi pentru industria producătoare de medicamente generice”, a declarat Adrian Grecu, preşedintele APMGR, potrivit capital.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×