Un IT-ist din Predeal se prefăcea că este medic de familie și dădea rețete compensate pacienților

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 12:24
Un IT-ist din Predeal se prefăcea că este medic de familie și dădea rețete compensate pacienților
Un medic de familie fals, descoperit la Predeal *foto: Guliver

Un nou scandal în sistemul medical din România. Astfel, o femeie care lucrează ca medic de familie are un înlocuitor pe măsură în momentele în care nu merge la job, în persoana soțului său.

Nimic bizar până aici. Atât că bărbatul nu are absolut nicio oră petrecută la Facultatea de Medicină. El este de fapt programator IT. O echipă a celor de la Digi 24 l-au prins pe bărbat în timp ce îi ținea locul soției sale care se afla în concediu medical.

Medicul s-a alăturat astfel altor două cazuri prezentate de presă în ultimele luni. Este vorba despre celebrul chirurg Matteo Politi, dar și despre o femeie cu diplomă falsă care era angajată ca medic ginecolog la Spitalul Ilfov.

Un IT-ist din Predeal se preface medic de familie

Bărbatul din Predeal a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce ținea tura soției sale, medic de familie. Acesta recunoaște cu nonșalanță că nu are nicio diplomă în medicină. Cu toate acestea, comportamentul său este de un veritabil medic:

„Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația”, spune bărbatul în timp ce era filmat cu camera ascunsă.

Chiar dacă știu că primesc prescripții medicale de la un om fără pregătire, pacienții nu se arată deranjați: „Avem încredere, pentru că tratamentul nostru, al meu și al soțului, este același, pe care îl luăm, lună de lună. Nu știu unde lucrează, dar medic sigur nu este”, spune o pacientă.

Reacția poliției în cazul medicului de familie fals din Predeal

Jurnaliștii l-au dat în vileag pe bărbat, iar polițișitii au aflat că în ultimele nouă zile acesta a emis peste două sute de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului. Marius Hîrseanu, programatorul IT care lucrează ca medic de familie, a explicat oamenilor legii că nu i se pare normal ca el să elibereze rețete compensate, dar nu are de ales: „Trebuie un medic înlocuitor, pe care nu-l putem găsi”.

„DSP a județului Brașov va efectua un confrol, prin intermediul Serviciului Control de Sănătate Publică, în vederea sesizării aspectelor semnalate de către dumneavoastră”, spune Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Brașov.

Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×