Măsurile luate de CFR Călători în plină epidemie de coronavirus. „Se va aplica regula un loc liber, un loc ocupat”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 18:57
Măsurile luate de CFR Călători în plină epidemie de coronavirus. „Se va aplica regula un loc liber, un loc ocupat”
Schimbări anunțate de CFR Călători

CFR Călători a anunțat modificarea regulilor de rezervare a locurilor în trenuri. Măsura va impune regula „un loc liber, un loc ocupat”, totul pentru protecția călătorilor pe perioada stării de urgență din România.

Noi reguli impuse de CFR Călători

De asemenea, va fi suplimentat numărul de vagoane, anunță news.ro. Concret, CFR Călători vrea să lase un loc liber între călătorii din tren, pentru ca oamenii să stea dispersați într-un vagon.

Același principiu se va aplica tuturor vagoanelor, inclusiv celor de dormit sau cușetă. De asemenea, pentru a fi siguri că toți oamenii vor respecta aceste reguli, personalul de tren a fost instruit „să îndrume călătorii care stau pe locuri alăturate pe locurile libere pentru a respecta distanţa minimă recomandată”, conform sursei citate.

CFR Călători a suplimentat deja numărul de vagoane cu 25 pentru trenurile cu potențial de aglomerare, folosite de oameni pentru a face naveta. Același lucru se va întâmpla și cu trenurile care circulă vineri.

„Facem apel la toţi pasagerii să respecte regulile de igienă şi comportament emise de Ministerul Sănătăţii şi autorităţile abilitate, în vederea restrângerii răspândirii infecţiei cu Covid-19 şi a efectelor acesteia pe teritoriul ţării noastre.

Pentru protecţia călătorilor şi a personalului propriu, vă rugăm respectaţi regulile, fiţi responsabili şi evitaţi deplasarea dacă vă simţiţi rău, aveţi febră, prezentaţi simptomele infecţiei cu COVID 19″, au transmis cei de la CFR Călători.

CFR a suspendat mai multe trenuri

Mai multe trenuri au fost suspendate zilele trecute, fiind blocate pe calea ferată mai multe legături cu Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova. Măsurile vin în urma instaurării stării de urgență pentru 30 de zile, măsură menită să oprească epidemia de coronavirus din România.

De altfel, suspendării trenurilor internaționale a fost aplicat de întregul continent european.  Curse precum Hamburg – Copenhaga, Hamburg – Berlin – Dresda – Praga – Budapesta, Munchen – Innsbruck – Verona, Berlin – Varșovia, Munchen – Zürich, Frankfurt – Basel – Milano, Stuttgart – Zürich, București – Viena, Brașov – Budapesta, București – Chișinău, Satu Mare – Viena sau Cluj – Viena sunt de domeniul trecutului cel puțin pentru o lună de zile.

Spania, Germania, Olanda, Danemarca și Belgia au anunțat deja că traficul intern a fost redus, în timp ce Ucraina a interzis orice formă de trafic feroviar.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×