Masura EXTREMĂ luată de bulgari împotriva valului de refugiaţi

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/08/2015, 15:54
Masura EXTREMĂ luată de bulgari împotriva valului de refugiaţi

Criza imigrantilor care incearca sa intre in UE obliga guvernele europene sa ia masuri disperate.

Bulgaria trimite blindate la frontiera

Bulgaria a trimis blindate la patru puncte de frontiera cu Macedonia in sprijinul politiei de frontiera, in cazul unui posibil aflux de imigranti, a anuntat marti Ministerul bulgar al Apararii, potrivit Agerpres. ‘In aceasta etapa vom consolida preventiv paza frontierei asigurata de politia de frontiera’, a declarat postului de radio local BNR Nikolai Karavainov, un responsabil pentru operatiuni in Ministerul Apararii de la Sofia.

Douazeci si cinci de soldati si vehicule blindate au fost trimise la punctele de frontiera dintre Bulgaria si Macedonia, dar ‘numarul lor ar putea creste in cazul in care situatia se inrautateste’, a spus el. Bulgaria este deocamdata ferita de afluxul de imigranti care sosesc din Grecia in Macedonia.

‘Noi estimam ca riscul (unui astfel de aflux) este relativ limitat, deoarece Bulgaria respecta procedurile de inregistrare, ceea ce nu este cazul in Grecia, Macedonia si Serbia’, a declarat marti ministrul de interne, Rumiana Bachvarova, pentru postul de televiziune Nova.

Bulgaria a gazduit de la inceputul anului 15.000 de imigranti ilegali, inclusiv sirieni veniti din Turcia. Imigrantii retinuti in Bulgaria sunt plasati in mai multe tabere de refugiati inainte de a ajunge la un statut care sa le permita, in cel mai bun caz, sa calatoreasca in UE fara a se instala aici.

Guvernul de la Sofia a construit la frontiera cu Turcia un gard de 30 de km pe care intentioneaza sa-l extinda si mentine circa 1.000 de graniceri pentru a impiedica intrarea imigrantilor ilegali.

Citeşte mai mult pe www.stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×