Mașini ridicate de primărie, în București! Cât costă să recuperezi autoturismul

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 09:13
Mașini ridicate de primărie, în București! Cât costă să recuperezi autoturismul GALERIE FOTO
Mașini ridicate de primărie, în București! Cât costă să recuperezi autoturismul

Vești proaste de la Primăria Capitalei pentru șoferii care locuiesc în oraș sau sunt doar în trecere! Autoritățile intenționează să ridice mașinile parcate neregulamentar, iar acest lucru îi lasă fără bani în portofele pe proprietarii autoturismelor. Nu mai e un secret pentru nimeni că traficul din București e infernal și, uneori, sunt șoferi care staționează total anapoda. De aceea, oficialii de la primăria orașului au venit cu un proiect de hotărâre care are scopul de a decongestionare traficul.

Proiectul de hotărâre privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București are termen de dezbatere data de 8 februarie 2019, potrivit Primăriei Capitalei.

Primăria Capitalei vrea să ridice maşinile staționate neregulamentar

Parcările din București sunt mult prea puține în comparație cu numărul mare de autoturisme. Astfel, pentru decongestionarea traficului, Primăria Capitalei intenţionează să înceapă operaţiunile de ridicare a maşinilor staţionate neregulamentar drumurile publice aflate pe reţeaua principală de străzi din oraș. Potrivit adevarul.ro, serviciul urmează să fie prestat de către Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA, controlată de municipalitate.

În proiectul de hotărâre se arată că atât constatarea contravenţiilor, aplicarea amenzilor prevăzute de legislaţia primară, cât şi dispunerea ridicării autovehiculelor staţionate neregulamentar se va face de către poliţişti, iar activitatea efectivă de ridicare a maşinilor va fi prestată 24 de ore din 24 de către angajaţii respectivelor companii.

Potrivit proiectului de hotărâre, contravaloarea ridicării mașinii costă 200 de lei. La această sumă se adaugă tarife de transport și cel de depozitare

Cei care staționează des neregulamentar în București ar trebui să renunțe la acest obicei! Și asta pentru că tarifele de ridicare a maşinilor ar urma să fie de 200 lei pentru maşini cu masă de până la 5 tone şi 270 lei pentru celelalte. La aceste sume se vor adăuga tarife de transport de 150, respectiv 200 lei. Tariful de depozitare va fi unic, de 150 lei pentru 24 de ore, nefracţionat. Aşadar, pentru recuperarea unui autoturism obişnit se vor achita minim 500 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×