Presa din lumea întreagă, în breaking news după masacrul de la Las Vegas. Ce au făcut chinezii

Gabriel Esanu   
în Hotnews
03/10/2017, 00:02
Presa din lumea întreagă, în breaking news după masacrul de la Las Vegas. Ce au făcut chinezii GALERIE FOTO

Atentatul din Las Vegas, cel mai mare masacru din istoria Americii, a devenit instant cea mai importantă ştire pentru toate publicaţiile importante ale lumii. Pe toate continentele, ştirea tragediei din Nevada a fost trată foarte amplu, iar populaţia a fost ţinută la curent cu numărul victimelor pe măsură ce acesta a crescut.

New York Times şi Washington Post, cele mai importante publicaţii din SUA, dezbat pe larg tragedia din Las Vegas. Au prezentat informaţii despre Stephen Paddock, 64 de ani, cel care a deschis focul asupra mulţimii, de la etajul 32 al unui hotel din oraş. Se precizează că este cel mai mare atac armat asupra populaţiei din SUA. Se face, de asemenea, o hartă a locului unde s-a produs tragedia.

NYTIMES

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU PORTALURILE ALTOR PUBLICAŢII IMPORTANTE

The Guardian ţine un bilanţ exact al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în Las Vegas, dar şi al răniţilor din atentat. Jurnaliştii englezi vin cu o dezvăluire importantă. ISIS revendică atentatul şi anunţă că Paddock se convertise recent la islamism.

Francezii de la LeParisien scriu că Statul Islamic ar fi organizat atentatul de la Las Vegas, după ce reuşise să îl radicalizeze către islamism pe Paddock. Scena tragediei este reconstituită, iar martorii spun că nici nu şi-au dat seama de unde vin gloanţele, ba chiar mai mult, iniţial au crezut că este vorba de un foc de artificii.

Die Welt, unul dintre cele mai importante ziare din Germania, postează o imagine cu hotelul Mandalay Bay, cel din care atacatorul a pornit atacul asupra celor care participau la festivalul din Las Vegas, de la etajul 32. Se vorbeşte despre arsenalul de arme pe care Paddock îl avea în camera sa de hotel.

Indienii scriu şi ei despre implicarea ISIS în atentatul de la Las Vegas. Times of India are detalii importante despre momentul în care Paddock decisese să se convertească la islamism, în urmă cu doar câteva luni. Bărbatul de 64 de ani nu avea cazier şi nimeni nu ar fi suspecat că poate produce o asemenea tragedie.

Al Jazeera, cea mai importantă publicaţie din lumea arabă, scrie despre tragedia din Nevada, dar nu precizează nimic despre o eventuală implicare a ISIS. În schimb, China Daily ţine subiectul într-un colţ al site-ului, în mod incredibil. În prim-plan este pus un eveniment care a avut loc în China, un tribut adus eroilor naţionali, la care au participat şi cei mai importanţi lideri ai ţării.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×