Masacru la o bază militară din Niger atacată de teroriști! 71 de militari au fost uciși

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 10:25
Masacru la o bază militară din Niger atacată de teroriști! 71 de militari au fost uciși
Masacru la o bază militară din Niger. Sursa foto: allafrica.com

Un atac sângeros a avut loc asupra unei baze militare din Niger! Sute de teroriști au luat cu asalt baza militară cu mașini capcană, focuri de armă și chiar obuze! Sângerosul atac a durat câteva ore, timp în care 71 de militari au fost uciși, 12 au fost răniți, iar mai mulți au fost dați dispăruți!

Masacru la o bază militară din Niger

Atacul asupra bazei militare Inates, în vest, în apropierea frontierei cu Mali, este cea mai mare pierdere a armatei din Niger de la începutul luptei împotriva grupărilor jihadiste, începută în anul 2015.

“Din nefericire, deplângem următorul bilanţ: 71 de militari ucişi, 12 răniţi, persoane date dispărute şi un număr important de terorişti neutralizaţi”, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Niamey, citit la postul naţional de televiziune.

Sute de teroriști au luat cu asalt baza militară

“Luptele, care au durat trei ore, au fost de o violenţă rară combinând tiruri de artilerie şi folosirea de autovehicule kamikaze de către inamic”, a adăugat ministerul, estimând numărul “teroriştilor puternic înarmaţi la câteva sute”.

Teroriştii au bombardat intens tabăra cu obuze, iar multe dintre victime au decedat în explozii ale depozitelor de muniţie şi de carburanţi, transmite Agerpres.

Amploarea neaşteptată a pierderilor suferite a fost resimţită până în fruntea statului, iar preşedintele francez, Emmanuel Macron, a amânat pentru începutul anului viitor summitul cu omologii săi din Sahel care urma să înceapă sâmbătă la Pau.

“Preşedintele republicii, comandantul suprem al armatei, Issoufou Mahamadou, şi-a întrerupt participarea la Conferinţa pentru pacea durabilă, securitatea şi dezvoltarea în Africa, organizată în Egipt, pentru a reveni la Niamey ca urmare a tragediei petrecute la #Inates”, a informat preşedinţia Nigerului pe Twitter. Consiliului naţional de securitate se întrunește joi și va fi prezidatde președintele Issoufou Mahamadou.

Acest atac a fost cel mai sângeros de la începutul ofensivei jihadiste în Niger, în 2015. Dincolo de această ţară, întregul Sahel – în special Mali, Niger şi Burkina Faso – este vizat de atacurile tot mai îndrăzneţe ale grupărilor islamiste armate, în ciuda prezenţei în zonă a militarilor francezi din forţa antiteroristă Barkhane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×