Maşa Dinescu avea doi copii cu Mircea Dinescu! Irina şi Andrei Dinescu, drumuri total diferite

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
30/10/2019, 10:09
Maşa Dinescu avea doi copii cu Mircea Dinescu! Irina şi Andrei Dinescu, drumuri total diferite GALERIE FOTO
Mașa și Mircea Dinescu fotografiați în conacul poetului. Sursa foto - facebook

Maşa Dinescu avea doi copii cu Mircea Dinescu! Irina şi Andrei au avut drumuri total diferite în viață. Fata este actriță, are 36 de ani și a jucat, conform specialiștilor, bine și mult. Se simte rusoaică, iar oamenii din Rusia nu-i sunt străini. „Tata este mandru de mine. La debutul meu, in filmul lui Carmazan, mi-a intins mana si m-a felicitat. Aveam 18 ani, jucasem un rol si imi castigasem primii mei bani, care depasisera clar salariul net pe economie.

Maşa Dinescu avea doi copii cu Mircea Dinescu!

Mi-am negociat salariul si am scos cu 100.000 de lei mai mult pe ziua de filmare. Si bunicii mei ma recunosc de actrita. Bunica e rusoaica, iar bunicul e un ungur. Bunicii s-au ocupat de mine, mai ales dupa ce s-a nascut frate-miu. M-au invatat alfabetul rusesc. Si eu, si frate-miu vorbim foarte bine ruseste… Bunica este si frumoasa, si desteapta.

Cand vine pe la noi vorbim numai in ruseste, pentru ca bunicii, chiar daca stiu limba romana, vorbesc numai ruseste… Eu n-am fost niciodata in Rusia. Totusi, ma simt rusoaica, intr-o anumita masura. Iar oamenii din Rusia nu-mi sunt straini. Sunt rusi. Sunt rusii mei”, spunea Irina Dinescu în urmă cu ceva timp, într-un interviu acordat presei.

Irina şi Andrei Dinescu, drumuri total diferite

Andrei Dinescu, fiul Mașei și al poetului Mircea Dinescu este dedicat trup și suflet muzicii și culturii țigănești. Atât de mult îi plac cele două încât s-a înscris la Facultatea de Limbi Străine, secția romani. Băiatul este convins că românii nu se trag din daci sau dintr-un trib anume, ci dintr-o multitudine de triburi și spune că suntem un amestec al tuturor etniilor care au trecut pe la noi, inclusiv țigani.

Băiatul are acum 34 de ani și studiază vioara de 30. De la 15 ani a prins gustul muzicii lăutărești și a început să studieze mai profund etnia romă, care pare să îl fascineze. Are și o trupă în care cântă Acesta își definea muzica drept un “import-export de sunete muzicale din diferite dimensiuni și simbolizează o muzică multi-stil, fuziune, ciorbă în sensul bun. Mie îmi place ciorba. Eu zic că poate să fie ceva bun, dacă e bine făcută. Ciorba este una dintre valorile naționale”.  Vă reamintim că Mașa Dinescu, soția lui Mircea Dinescu și mama Irinei și a lui Andrei, s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani în urma unei lungi suferințe.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×