Mărturiile unei profesoare care s-a luptat cu COVID-19! Ce simptome a avut şi cum a reuşit să se vindece: „Am cucerit coronavirusul!”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 19:07
Mărturiile unei profesoare care s-a luptat cu COVID-19! Ce simptome a avut şi cum a reuşit să se vindece: „Am cucerit coronavirusul!”
Mărturiile unei profesoare care s-a luptat cu COVID-19! Ce simptome a avut şi cum a reuşit să se vindece: "Am cucerit coronavirusul!" FOTO: Profimedia

O profesoară din Marea Britanie în vârstă de 26 de ani, care suferă de diabet şi boli pulmonare, a vorbit despre cum a contractat şi învins coronavirusul. Femeia a mărturisit pentru Daily Telegraph pas cu pas cum a reuşit să se vindece de COVID-19.

Mărturiile unei profesoare care s-a luptat cu COVID-19!

Sarah Hal, în vârstă de 26 de ani, suferă atât de diabet de tipul 1, cât şi de o booală numită A1AT care îi afectează plămânii şi ficatul. Iar în momentul în care a contractat coronavirusul, asupra femeii a fost un pericol mai mare decât la ceilalţi pacienţi, ştiind că virusul COVID-19 se manifestă mai agresiv la persoanele care au şi alte boli.

La începutul lunii martie, Sarah a început să se simtă rău, dar a pus asta pe seama stresului de la catedră. Apoi a început să se simtă mai sensibilă la frig decât de obicei. Doar o zi mai târziu a dezvoltat o tuse persistentă şi a fost sfătuită să se auto-izoleze pentru 14 zile.

Mărturiile unei profesoare care s-a luptat cu COVID-19! Ce simptome a avut şi cum a reuşit să se vindece:
Mărturiile unei profesoare care s-a luptat cu COVID-19! Ce simptome a avut şi cum a reuşit să se vindece: „Am cucerit coronavirusul!” FOTO: Sarah Hall, SURSA: Daily Mail

A ajuns să vomite de până la patru ori într-o zi

După ce a sunat la urgenţe, ea şi operatorul au suspectat că suferă de COVID-19. Sarah avea dureri de cap şi spunea că îi venea să leşine aproape tot timpul. A încercat să rămână calmă, să bea cât mai multă apă şi să nu se gândească la coronavirus.

Două zile mai târziu credea că îşi revine. Respiraţia a devenit mai uşoară şi febra a fost mai suportabilă. Însă, după amiază a început să transpire. Apoi a început să vomite, să tuşească şi să se chinuie să respire.

A ajuns să vomite de până la patru ori într-o zi. Ea nu ştia dacă trebuie să meargă la spital pentru a nu risca să îi infecteze pe alţii. Deşi se simţea rău, a continuat să muncească de acasă şi planifica lecţiile.

La o săptămână după ce simptomele au apărut, începeau să fie mai uşor de suportat

Până seara zilei următoare s-a simţit rău. Apoi, la 19:00 seara a sunat din nou la urgenţe şi i s-a spus că trebuie să aşteaptă 9 ore pentru o ambulanţă şi un test. La ora 2:00, Sarah aştepta în continuare ambulanţa şi apoi a primit un telefon prin care operatorul spera să anuleze apelul.

Până la urmă a ajuns la spital cu maşina personală, prietenul ei fiind la volan. La ora 5:00 dimineaţa, Sarah a ajuns la Royal Free Hospital. În următoarea zi, testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv.

Femeia a fost dezhidratată, apoi i s-au administrat lichide şi a fost trimisă acasă. La o săptămână după ce simptomele au apărut, începeau să fie mai uşor de suportat, însă nu putea să sufle lumânările de pe tortul ei aniversar. Deşi a avut diabet şi o boală la plămâni, a reuşit să învingă coronavirusul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×