Coronavirusul, de neoprit. Mărturia cutremurătoare făcută de o asistentă de la un spital prestigios din Madrid. Ce se întâmplă în Spania, țara unde se află peste un milion de români

Dan Suta   
în Stiri mondene
01/04/2020, 18:02
Coronavirusul, de neoprit. Mărturia cutremurătoare făcută de o asistentă de la un spital prestigios din Madrid. Ce se întâmplă în Spania, țara unde se află peste un milion de români
Coronavirusul produce drame de neimaginat și în Spania. Această asistentă susține că medicii lasă pacienți să moară pentru că nu au încotro. Sursa foto: Telecinco

Situația provocată de explozia cazurilor de coronavirus este una dramatică și în Spania. Regiunile Madrid și Cataluña au devenit focare de imfecție asemănătoare cu zona Lombardia și, în tot acest context, zecile de mii de români care trăiesc în Peninsula Iberică se gândesc cu groază la ce va urma.

O asistentă din Madrid spune că medicii trebuie să decidă cine merită să trăiască

Un reportaj difuzat de televiziunea Telecinco din Spania scoate la iveală tragedia reală din această țară, a doua cea mai lovită de coronavirus din Europa, din Italia, care îngroașă rândurile morților zi de zi, cu noi recorduri negre.

O asistentă de la Hospital del Principe de Asturias din Alcala de Henares, Madrid, care se ocupă de triajul de la Urgențe, a povestit că a fost pusă de nenumărate ori în situația de a alege cine merită să trăiască.

Coronavirusul îngroașă rândurile morților în Spania

„Sunt situații când trebuie să alegi între doi pacienți în stare gravă. Cui îi pui aparatul pentru respirat? Unui om care are 50 de ani sau unuia de 80? Alege tu!”, spune o asistentă cu vocea tremurândă.

În tot acest timp, în Spania, la fel ca în România, continuă războiul politic între diferiți oficiali ai Guvernului Central și guvernele locale.

Țara, deși are un sistem public de sănătate mult mai bine pus la punct decât România, nu a fost pregătită 100% pentru această pandemie.

Medicii de la spitalele din Madrid, Barcelona și alte orășele din cele mai afectate provincii spun că de la bun început au înfruntat valul de îmbolnăviri cu echipamente medicale pe minus, mulți dintre doctori fiind nevoiți să intre în carantină pentru că s-au infectat de la pacienți.

9.053 de persoane au murit în Spania din cauza COVID-19 până miercuri, 1 aprilie 2020. În țară sunt confirmate 102.136 cazuri, dintre care 22.647 de vindecări. Spania a devenit a doua țară din lume cu cele mai multe decese înregistrate din cauza coronavirusului, după Italia, care număra până azi 12.428 de decese.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×