Marşul pentru păduri. Sute de oameni au ieşit pe stradă în Bucureşti pentru a protesta contra violenţelor asupra pădurarilor VIDEO

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
03/11/2019, 19:45
Marşul pentru păduri. Sute de oameni au ieşit pe stradă în Bucureşti pentru a protesta contra violenţelor asupra pădurarilor VIDEO
Marsul pentru păduri. Sursa foto: hotnews.ro

Peste 1.000 de persoane protestează duminică, 3 noiembrie, împotriva tăierilor ilegale de păduri, dar și împotriva violențelor la care sunt supuși pădurarii! Protestul are loc în Capitală și este organizat de mai multe asociații de protecție a mediului! proteste asemănătoare au loc și în mai multe orașe din țară.

Marşul pentru păduri, în Capitală, dar și în mai multe orașe din România

Oamenii care au venit la marșul pentru păduri au venit cu pancarte pe care și-au scris oful! ”Codrule, codruţule, unde dispari, tu, drăguţule?”, ”Vrem SUMAL, nu lemn ilegal!”, ”Toți în stradă pentru păduri”, ”Stop mafiei lemnului!”, transmite Mediafax.

“Suntem aici pentru că, de 30 de ani, ne batem joc de păduri și când spun ne batem joc mă refer în primul și primul rând la statul român. Pădurile sunt element de securitate națională, au ajuns pe agenda CSAT-ului, deci sunt o resursă de importanță strategică și cu toate acestea, după cum spuneam, de 30 de ani nimeni nu face nimic ca să oprească tăierile ilegale.

“Tăierile ilegale se întâmplă într-un ritm fără precedent Dacă lucrurile continuă aşa, în câţiva ani vom avea o Românie fără păduri, fără aer curat şi patrimoniu natural.” – Marș pentru păduri, în Capitală

Gepostet von Epoch Times Romania am Sonntag, 3. November 2019

”20 de milioane metri cubi de lemn dispar anual din pădurile României”

Aceste tăieri ilegale, am aflat în ultimele săptămâni, că sunt mult mai grave decât inclusiv noi, societatea civilă, ne-am închipuit și anume 20 de milioane metri cubi de lemn dispar anual din pădurile României (…) Asta e mai mult de cât exploatăm în mod legal, adică 18 milioane de metri cubi, cu acte, cum se zice, deci mai mult decât exploatăm legal, dispare ilegal din pădure, ceea ce e absolut de nemaiauzit, cu atât mai mult într-o țară membră a U.E, în anul 2020 aproape”, a declarat Valentin Sălăgeanu, director executiv GreenPeace România.

Organizaţiile Greenpeace, Agent Green şi Declic au anunțat organizarea acestui Marş pentru Păduri în semn de protest faţă de faptul că din ce în ce mai mulţi pădurari devin victime ale hoţilor de lemn dar şi faţă de fenomenul tăierilor ilegale de lemn.

Marşul este programat să se desfăşoare în intervalul orar 18:00 – 22:00, pe traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Kogălniceanu – Ministerul Apelor şi Pădurilor. Evenimentul se desfățoară duminică și în alte oraşe din ţară, dar şi din străinătate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×