Marius Parfene, atacatorul din Brăila, a primit o pedeapsă record pentru tentativă de omor

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 11:01
Marius Parfene, atacatorul din Brăila, a primit o pedeapsă record pentru tentativă de omor
Marius Parfene, atacatorul din Brăila, a primit o pedeapsă record pentru tentativa de omor *foto: pro tv

Marius Valentin Parfenie, tânărul care a băgat groaza în brăilenii aflați la cumpărături la mallul din Băneasa, a fost condamnat cu o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.

Condamnarea aplicată în primă instanță de către magistraţii Tribunalului Brăila este una în premieră pentru România în cee ace privește infracțiunea de tentativă de omor. Cu toate acestea, în cazul atacatorului din Brăila vorbit de un cumul de infracțiuni.

Marius Valentin Parfenie, atacatorul din mall Brăila, și-a aflat sentința

Astfel, atacatorul de la Mall Brăila, care a și recunoscut că era decis să omoare câţi mai mulţi oameni, a primit o condamnare care în mod normal se dă pentru omor calificat. Totuşi, inculpatul a comis un cumul de infracţiuni, cum ar fi mai multe tentative de omor, plus tâlhărie, conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Astfel Marius Valentin Parfenie a fost condamnat la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, faptă comisă în data de 11 noiembrie pe raza comunei Cazasu, din judeţul Brăila.

În acest caz este vorba despre vânzătorul unui autoturism care s-a trezit dat jos din maşină de către Parfenie, care l-a şi înjunghiat pe acesta. Inculpatul a mai primit pedeapsa de 8 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, victima aici fiind tot vânzătorul autoturismului.

Ce pedepse a mai primit Marius Parfenie pentru faptele comise

Parfenie a mai primit pedeapsa de 12 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, fiind vorba despre angajaţii “Braicar” pe care i-a lovit în plin, cu intenție, pe şoseaua de Centură a Municipiului Brăila, în dreptul garajului Braicar.

Instanţa l-a condamnat pe inculpatul Parfenie la pedeapsa de 20 de ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, fiind vorba despre persoanele rănite în ziua de 11 noiembrie 2018, în parcarea Brăila Mall, când acesta a vrut să intre direct în pe ușa de acces în supermarket.

Inculpatul a mai primit pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, plus 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de părăsire a locului accidentului, la care se adaugă 1 an şi 2 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

De asemenea a mai primit o altă pedeapsă de 1 an şi 2 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Toate aceste infracțiuni acumulate au dus la o pedeapsă de 30 de ani pentru bărbatul brăilean.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×