Marius Iacob ar putea asigura interimatul la șefia DNA! Cine este acesta!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
09/07/2018, 13:46
Marius Iacob ar putea asigura interimatul la șefia DNA! Cine este acesta! GALERIE FOTO
Marius Iacob ar putea asigura interimatul la șefia DNA

După revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA, interimatul funcției ar putea fi asigurat de procurorul Marius Iacob. Marius Iacob a lucrat cu Laura Codruța Kovesi și la Parchetul General, ca prim-adjunct al acesteia și ca Procuror șef secție (delegat) – Secția de urmărire penală și criminalistică, potrivit huff.ro.

Iacob și-a început cariera în 1994 ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 – București. El ar putea asigura interimatul funcției, până când procurorul general Augustin Lazăr va delega o persoană la conducerea DNA, potrivit procedurii.

Marius Iacob ar putea asigura interimatul la șefia DNA

Procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și adjuncții acestora sunt numiți de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Președintele României poate refuza motivat numirea în funcțiile de conducere, aducând la cunoștința publicului motivele refuzului.

Direcția Națională Anticorupție este condusă de către un Procuror șef, asimilat prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție), doi procurori șefi adjuncți (asimilați adjunctului procurorului general) și 4 procurori șefi de secție.

Aceștia sunt propuși de către Ministrul Justiției, fiind apuntați (puși in funcție) de către Președintele României și sunt avizați de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru o perioadă de 3 ani, existând posibilitatea de a fi reapuntați (puși in funcție din nou) o singură dată. După expirarea mandatului, în cazul în care nu există alte propuneri, delegarea procurorilor în aceleași funcții pe care le-au îndeplinit este o practică obișnuită.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) este un parchet specializat în combaterea corupției, la nivel înalt și mediu, o organizație juridică în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×