Maria Grapini îl atacă grav pe Iohannis: „În ce vacanță mai e acum Klaus Iohannis?”

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/01/2019, 14:44
Maria Grapini îl atacă grav pe Iohannis: „În ce vacanță mai e acum Klaus Iohannis?”
Europarlamentarul Maria Grapini,, atac grav la adresa lui Iohannis

Europarlamentarul umanist Maria Grapini l-a atacat grav pe Klaus Iohannis, duminică, 6 ianuarie. Pe scurt, de la 1 ianuarie 2019, Austria a legiferat diminuarea alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai lucrătorilor din acest stat. De precizat este că domeniul de aplicare al noii legi îl reprezintă alocațiile și reducerile fiscale pentru micuții nerezidenți ai persoanelor care lucrează în Austria, măsura neafectând și copiii care locuiesc în acest stat.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Guvernul României s-au arătat indignați de la intrarea în vigoare a legii. Statul român susține ferm exercitarea libertății fundamentale de circulație în cadrul UE și accesul egal al lucrătorilor la beneficiile sociale. Mai exact, se dorește ca cetățenii români care lucrează în Austria și plătesc aceleași taxe ca cetățenii acestui stat, să se bucure de un tratament egal cu aceștia.

Europarlamentarul Maria Grapini îl atacă grav pe Iohannis

Așadar, după reacția tranșantă a MAE, a apărut și reacția europarlamentarului Maria Grapini care, de altfel, a transmis întrebări scrise Comisiei Europene, pe tot parcursul anului 2018, prin care a cerut intervenția oficială a Europei în acest caz scandalos. ”Sunt revoltată, este incredibil, ilegal, imoral și discriminatoriu! Indexarea alocațiilor pentru copii, în funcție de costul vieții din statul membru în care copiii își au reședința va afecta 132.000 de copii din mai multe state membre! Guvernul Austriei ne sfidează și sfidează o Europă întreagă!

Maria Grapini îl atacă grav pe Iohannis: „În ce vacanță mai e acum Klaus Iohannis”
de la 1 ianuarie 2019, Austria a legiferat diminuarea alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai lucrătorilor din acest stat

Cetățenii UE plătesc impozite și contribuții la sistemele naționale de protecție socială în același mod ca resortisanții naționali. Aceasta înseamnă că, din punct de vedere legal, ei au dreptul la aceleași prestații! Am primit pe puțin trei răspunsuri din partea Comisiei Europene, în care scrie clar că că regulamentele Uniunii Europene privind coordonarea sistemelor de securitate socială stabilesc norme comune pentru plata prestațiilor familiale pentru lucrătorii angajați în alt stat membru, astfel că lucrătorii mobili au dreptul la aceleași alocații pentru copii ca lucrătorii locali, indiferent de locul de reședință al copiilor!

Maria Grapini îl atacă grav pe Iohannis: „În ce vacanță mai e acum Klaus Iohannis”
Ministerul Afacerilor Externe și Guvernul României s-au arătat indignați de la intrarea în vigoare a legii

Cancelarul Austriei a fost recent la București când, într-o sfidare totală, a preferat să ne amenințe că firmele austriece vor pleca din România, dacă se va pune în aplicare ordonanța guvernului! Președintele nostru a lăsat impresia peste tot că este bun prieten cu Sebastian Kurz. În ce vacanță mai e acum Klaus Iohannis, când amicul său austriac încalcă drepturile copiilor români, cu o impertinență pe care Europa n-a mai cunoscut-o vreodată? Sunt strategiile electorale mai importante, chiar și acum, pentru președintele României decât soarta copiilor noștri din Austria?”, a transmis Maria Grapini, conform Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×