Mii de londonezi au ieşit în stradă să ceară rămânerea Marii Britanii în UE

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/09/2017, 00:05
Mii de londonezi au ieşit în stradă să ceară rămânerea Marii Britanii în UE

Mii de oameni au ieşit în stradă la Londra, pentru a cere ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Participanţii la aşa-numitul Marş al Oamenilor pentru Europa au mers în centrul Londrei, până în Piaţa Parlamentului, relatează BBC News. Aproximativ 4.000 de persoane şi-au anunţat participarea la această manifestaţie.

Liderul Partidului Social-Democrat, Vince Cable, a declarat că tot mai mulţi oameni sunt îngrijoraţi de impactul Brexit. Participanţii la protestul de sâmbătă – mulţi dintre ei îmbrăcaţi în albastru şi galben şi cu drapele UE – au fluturat pancarte pe care scria “Ieşire din Brexit”. O manifestantă a declarat că se simte „complet violată de ideea Brexitului”. “Întreaga mea existenţă a fost o existenţă europeană”, a declarat aceasta. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Marea Britanie vrea oprirea „Brexit”-ului

Fostul ministru de cabinet liberal-democrat Sir Ed Davey s-a adresat mulţimii, mărturisind că a trecut de la “furie la teamă, de la furie la disperare”. “De când au început negocierile pentru Brexit, simt o a treia emoţie – ruşine. Ruşine din cauza liderilor ţării noastre. Ruşine pentru Marea Britanie”, a subliniat el.

Baroneasa conservatoare Patience Wheatcroft le-a spus manifestanţilor că trebuie să facă în continuare campanie pentru a rămâne în UE. “Trebuie să oprim Brexit. De când am aderat la UE am avut o perioadă fără precedent de pace şi prosperitate”, a afirmat ea. Marşul vine înainte ca parlamentarii să voteze luni un proiect de lege care să anuleze textul de intrare a Regatului Unit în UE şi ce consfinţea supremaţia normelor europene în Marea Britanie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×