Caz tragic în Marea Britanie: Un bărbat a murit de foame după ce a rămas fără ajutorul social! Avea 28,5 kilograme

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
29/01/2020, 16:49
Caz tragic în Marea Britanie: Un bărbat a murit de foame după ce a rămas fără ajutorul social! Avea 28,5 kilograme
Un bărbat a murit de foame după ce a rămas fără ajutorul social *foto: bbc

Caz tragic în Marea Britanie, acolo unde un bărbat în vârstă de 57 de ani a murit de foame după ce a încetat să mai primească ajutor social, arată BBC. Astfel, Errol Graham ajunsese să cântărească numai 28,5 kilograme atunci când a fost găsit de autoritățile britanice.

Oamenii legii l-au găsit pe Graham doar după ce i-au spart ușa apartamentului, pentru a fi evacuat. O investigație a arătat că pierderea venitului i-a provocat bărbatului „neajunsuri grave”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Un bărbat a murit de foame în Marea Britanie, după ce a rămas fără ajutorul social

Errol Grahan a murit în iunie 2018, dar cazul său a reapărut în atenția publicului după ce Debbie Abrahams, un parlamentar britanic, a cerut o anchetă independentă asupra cazurilor în care oameni au murit după ce situația lor a fost revizuită de Departamentul pentru Muncă şi Pensii din Marea Britanie.

Cercetarea cazului lui Graham a dezvăluit că bărbatul avea un istoric de depresie și fusese internat în 2015, însă s-a întors acasă. Ulterior, a refuzat orice fel de contact cu medicii. Totodată, a refuzat contactul cu angajații de la Departamentul pentru Muncă şi Pensii, iar ajutorul său social a încetat în august 2017. În scurt timp și-a pierdut și ajutorul pentru locuință.

Ultimul contact știut avut de Errol Graham s-a petrecut în februarie 2018, când un angajat al Nottingham City Homes sosit pentru chiria restantă l-a auzit strigând și lovind ușa de la intrare.

Cum a murit Errol Graham, bărbatul care avea doar 28,5 kilograme când a fost găsit de autorități

Potrivit anchetei desfășurate pentru a stabilizi cauza morții bărbatului, pe corpul acestuia nu au fost găsite răni, dar „era foarte slab”. În casă nu s-a găsit mâncare, în afara unor conserve de pește expirate de patru ani. Apartamentul nu avea gaze și probabil nici electricitate, iar în fața ușii era un număr mare de scrisori. Astfel, cauza medicală a morții a fost înregistrată drept înfometare.

Asistentul medicului legist a concluzionat că pierderea bruscă a tuturor surselor de venit și amenințarea evacuării au provocat neajunsuri grave și un stres imens, pe lângă greutățile financiare.

„Este foarte probabil ca pierderea venitului și a locuinței să fie factorii de stres care au avut un impact teribil asupra stării sale mentale”, a spus Elizabeth Didcock.

Închide ×