Marcel Vela, scuze în numele polițiștilor! „Îmi cer scuze românilor pentru greşelile unor indivizi care nu au făcut cinste Ministerului de Interne, inclusiv la Revoluţie”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/12/2019, 16:42
Marcel Vela, scuze în numele polițiștilor! „Îmi cer scuze românilor pentru greşelile unor indivizi care nu au făcut cinste Ministerului de Interne, inclusiv la Revoluţie” GALERIE FOTO
Marecl Vela admite anumite greșeli ale polițiștilor. Sursa foto - facebook

Noul ministru al Afacerilor interne Marcel Vela și-a cerut scuze în numele polițiștilor „oneşti şi patrioţi” din instituţia pe care o conduce. Acesta a recunoscut că de-a lungul timpului au existat greşeli făcute de „unii indivizi”, care „nu au făcut cinste” acestui minister.

Marcel Vela, scuze în numele polițiștilor!

Printre greșelile comise de oamenii legii, Vela le-a inclus și pe cele de la  Revoluţia din Decembrie 1989. Vela a precizat că a participat la evenimentele organizate de către Asociaţiile răniţilor şi luptătorilor în Revoluţia din Decembrie, la comemorarea Revoluţiei Române din municipiul Caransebeş, declarat Oraş Martir.

Demnitarul a ținut să depună coroane de flori la cele două monumente închinate luptătorilor, răniţilor şi martirilor din 21 Decembrie 1989.

„Îmi cer scuze românilor pentru greşelile unor indivizi care nu au făcut cinste Ministerului de Interne, inclusiv la Revoluţie”

„Am simţit că trebuie să spun tuturor aceste cuvinte: Este un moment foarte important pentru mine să fiu, ca ministru de Interne, în faţa fostei miliţii din Caransebeş, în care noi toţi puteam să fim împuşcaţi acum 30 de ani de nişte miliţieni inconştienţi.

Indiferent de încadrările penale şi de pedepsele pronunţate de justiţie cu privire la faptele lor, aici a curs sânge şi s-a murit pentru libertate.

Din acest motiv, în numele tuturor poliţiştilor oneşti şi patrioţi din Minister, o instituţie care este şi va fi în slujba poporului, îmi cer scuze tuturor românilor pentru greşelile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv în Revoluţia din Decembrie 1989.

Pentru a face o lume mai bună trebuie să închidem greşelile trecutului şi să construim împreună un viitor normal şi frumos pentru România!”, a scris Vela pe Facebook.

Vă readucem aminte că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a spus şi că este „exclusă” implicarea unor politicieni de la alte formaţiuni decât PSD în evenimentele violente din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

„Eu ştiu, ca fost preşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine publică şi Siguranţă naţională şi ca actual ministru care a avut acces la informaţii că dreapta, dacă ne referim probabil la spectrul politic din dreapta, nu are nicio legătură cu această problemă gravă care s-a întâmplat în 10-11 august, dintr-un motiv foarte simplu.

La guvernare era PSD-ul. Domnul Liviu Dragnea conducea toată România, doamna Carmen Dan era ministrul Afacerilor Interne şi subalternii domniei sale erau în Piaţa Victoriei. Nu cred că domnul inspector general, domnul inspector adjunct, doamna Carmen Dan ar fi fost acolo pentru că ar fi vorbit, de exemplu, cu mine”, a spus Vela

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×